Становници Звездаре рођени у Земуну од 9. априла 2009. по своје изводе из матичне књиге не морају да одлазе у Oпштину Земун, већ их могу добити на шалтеру Mатичне службе Општине Звездара.

После сарадње са матичним службама општина Вождовац, Савски венац и Нови Београд, данас је почело издавање извода из књиге држављана и матичне књиге рођених, венчаних и умрлих за становнике општине Звездара, чији су матични подаци уписани у Земуну. Према Споразуму који су потписале општине Звездара и Земун исти принцип важи и за становнике Земуна чији се матични подаци налазе у Општини Звездара.

Општина Звездара започела је примену електронске управе почетком 2006. у сарадњи са Заводом за информатику и статистику Београда. Тада је завршен унос података у електронску базу, која омогућује да се грађанима пружа максимално брза услуга. Надамо се да ће се ускоро у овај процес укључити и остале београдске општине.

Подсећамо грађане да је изводе из матичних књига могуће наручити поузећем на кућну адресу путем сајта Градске општине Звездара www.zvezdara.org.rs или позивањем телефона 3085-855.