Градска општина Звездара објављује позив за учешће на 14. манифестацији „Летњи позоришни дани на Олимпу“ која ће бити одржана у августу 2022. године.

 

„Летњи позоришни дани на Олимпу“ су традиционална манифестација ревијалног карактера која се одржава сваке године током последње недеље августа месеца под покровитељством Градске општине Звездара, а у сарадњи са СЦ „Олимп-Звездара“.

 

Манифестација се одржава на Летњој позорници са амфитеатарским гледалиштем СЦ „Олимп-Звездара“. Представе се играју од 18:30 часова.

 

За учешће се могу пријавити професионална позоришта, независне позоришне трупе и остали облици позоришних продукција које на свом репертоару имају представе за децу и младе.

 

Током манифестације се изводи седам представа за децу узраста од 4 до 10 година.

 

Представа којом се конкурише за учешће на манифестацији треба да буде едукативно забавног карактера, да у представи учествује најмање двоје глумаца и да траје између 45 и 60 минута.

 

Представе изводе искључиво позоришта/позоришне трупе које поседују сопствене костиме и сценографију, сопствену технику за озвучење и сами ангажују мајстора тона.

 

Не могу се изводити представе које су  приказиване претходне три године у оквиру манифестације Летњи позоришни дани на „Олимпу“.

 

Комисија за манифестације ГО Звездара разматра све приспеле пријаве  и на основу  примерености садржаја позоришног остварења узрасту, педагошке вредности позоришног остварења и његовог уметничког домета, понуђене цене и расположивих средстава у буџету, већином гласова присутних чланова одлучује о избору представа које ће бити изведене.

 

Попуњен пријавни формулар и сав материјал треба послати најкасније до  13.06.2022. године мејлом на адресу: kultura@zvezdara.org.rs

 

За све информације на располагању Вам je број телефона: 3405 625.

Јавни позив

Пријава за учешће