У четвртак, 25.12.2014. су у Орловском насељу у Миријеву 24 ромске породице добиле кључеве нових социјалних станова. Станове је изградила градска Дирекција за изградњу на земљишту које је обезбедио Град Београд. Средства за изградњу објеката је обезбедила Европска инвестициона банка.

Орловско насеље су, овим поводом, посетили представници градских институција и Општине Звездара. У име Општине, уручењу кључева су присуствовали Едип Шерифов, председник општине Звездара, Душан Игњатовић, председник Скупштине општине, чланови Већа ГО Звездара, представници општинског Координационог тела за инклузију Рома.

Јасмина Ивановић, секретарка за социјалну заштиту је рекла да ће Град наставити систематски да решава проблем ромских породица које живе у веома лошим условима, а најавила је и наставак пројекта средином 2015. године када ће преостале ромске породице расељене због изградње приступних саобраћајница Мосту на Ади бити пресељене на локацију Јабучки рит, општина Палилула.

Едип Шерифов, председник општине Звездара је рекао да је овај посао завршен пре рока и захвалио Дирекцији за грађевинско земљиште која је дала максимум да се у овом делу општине побољша стање саобраћајница и игралиште за децу које ће моћи да користе људи који живе у Орловском насељу. Он је рекао да је ово модел како Град Београд треба да, и у будућности, решава проблем свих рањивих и мањинских група.

Сви станови су опремљени новим покућством, а испред зграда је урађено игралиште. Ромске породице које су добиле кључеве нових станова ће, уз помоћ ромских координатора и здравствених медијатора, моћи да децу пребаце у нову школи и да, ако их немају, добију здравствене књижице. Они ће добити и субвенције за рачуне, уз обавезу да их редовно плаћају.