Реномирана књижевница Гордана Влајић из Панчева, која је већ два пута освојила награду за поезију на песничким фестивалима „Мале птице” у оквиру манифестације „Момини дани”, представила се публици на књижевној вечери одржаној 6.3. у Библиотеци „Мома Димић”.

Овом приликом Гордана Влајић је промовисала своју најновију књигу поезије „Усуд” која управо излази из штампе, а са њом су наступиле и њене специјалне гошће, Владана Плавшић, средњошколка из Панчева и професор др Гордана Пешаковић, која живи и ради у Америци.

Осим прелепе поезије, Гордана Влајић нас је мало више упознала и са пројектом  „Београдски читач” на коме су заједнички радиле и Гордана Влајић и њена гошћа са Флориде – каже Богданка Анђелковић, секретарка Књижевног клуба „Мала птица”, и наставила:

„Скулптура каква је постављена у парку на Чубури и у парку у Панчеву је постављена и у   Орланду, захваљујући  проф.др Гордани Пешаковић, која ради као декан пословног факултета у том граду.

Тако је идеја да се подстиче читање и велича књига и књижевност проширена и на нама тако далек простор, а упознати смо и са пројектом који је у фази реализације о културној сарадњи Новог Сада и Темишвара на коме Гордана Влајић управо ради.

Гордана Влајић је иначе плодоносан писац. До сада је објавила више књига, члан је Удружења књижевника Србије. Вишеструко је награђивана и дела су јој преведена на неколико језика. Иначе, ради као уредник поезије у Издавачкој кући „Арте, а по образовању је дипломирани политиколог, смер новинарски, у Холандији је специјализирала односе са јавношћу.“- завршила је Богданка Анђелковић.