У организацији Књижевног клуба „Мала птица”, у Месној заједници „Миријево”, је одржано књижевно вече Небојше Јанковића, у оквиру дружења са Удружењем пензионера месне заједнице, са којим „Мала птица” већ дуже време негује успешну сарадњу.

Публици се представио историчар уметности Небојша Јанковић, иначе библиотекар Библиотеке „Вук Караџић”, који се већ дуже време бави истраживањем историје Србије, па су као плод његовог вишедеценијског рада настале и књиге које је промовисао.

Аутор се пре три године, такође, представљао на овом месту својим књигама, од којих је књига „Лепа и тајанствена Србија” доживела велику популарност и огроман тираж као издање Букленда, на чију је молбу и писана. Ова књига је открила читаоцима чуда природе, реткости и легенде којима Србија може да се поноси и због којих важи за једну од најзанимиљивијих природних и туристичких дестинација у свету.

Овог пута аутор је представио књиге „Београдски споменар” и „Легенде о називима београдских насеља” кроз које су присутни могли да се упознају са занимљивостима града у коме живе, а било је речи и о самом Миријеву, сликаном више од једног века уназад.

Аутор је и вишегодишњи туристички водич, те је тако не само из књига, већ и са лица места могао да прикупља драгоцену грађу коју је систематизовао у својим књигама и оставио у наслеђе генерацијама као још један допринос историји и култури нашег народа.