Књижевни клуб „Мала птица“ приредио је књижевно вече у Библиотеци „Мома Димић“ у част ученика „Седме београдске гимназије“, награђених и похваљених на фестивалу Песник и земљотрес у оквиру Четврте међународне књижевне манифетације „Момини дани 2017“.

Том приликом додељене су допломе за радове који су објављени у Зборнику радова „Миријевски Орфеј“, а награђени и похваљени ученици читали су своје радове.

Прикључили су им се и остали ученици са својим књижевним прилозима. То су били ученици који су већ запажени по свом таленту за књижевност у оквиру Гимназије, од којих су неки већ понели и награде на другим конкурсима за своје стваралаштво.

Две музичке тачке улепшале су вече, а посебно вокална нумера Нине Зубац, ученице која учи соло певање и која је отпевала једну оперску арију.

Догађају су присуствовали и професори књижевности Седме гимназије, Светлана Бајић и Љубиша Суботић, директор, Мирослав Маркићевић, као и педагог школе, Драгица Китановић и библиотекарка у пензији Наталија Поповић.

„Сви заједно пружили су снажну подршку својим талентованим ученицима и нису могли да сакрију задовољство што њихови ђаци постижу значајне резултате на многим пољима. Задивили су Књижевни клуб и програмом и садржајем који су припремили и представили и с пуним правом им је том приликом речено да заслужују све похвале јер имају чиме да се поносе.“- написала је Богданка Анђелковић, секретарка КК „Мала птица“