Комисија за родну равноправност председника ГО Звездара одржала је данас, 24.05.2016. у малој сали Градске општине Звездара своју 50.у седницу, а поводом десет година рада Канцеларије за правну и психосоцијалну помоћ жртвама насиља у породици.

Осим чланица и чланова Комисије, састанку су присуствовали и сараднице/и, другари/це, пријатељи/це, представници институција и удружења са којима је КРР сарађивала свих година, а планира да сарађује и убудуће за добробит грађана Звездаре.

Посебно задовољство и част присутним Звездаркама и Звездарцима учинио је и велики руски сликар – акварелиста, Сергеј Алдушкин, који вечерас у 19 сати отвара своју четврту хуманитарну изложбу на Звездари, у Библиотеци галерији „Бранко Миљковић“, Булевар краља Александра 298.

Изложба ће бити отворена до 12. јуна, а у четвртак, 26.05.16. у 18 сати велики сликар ће у свом, већ добро познатом маниру, уживо стварати слику, коју ће поклонити Општини Звездара у хуманитарне сврхе.

То је и био разлог и повод да Комисија за родну равноправност одржи састанак на ком су учествова особе из Дома здравља, Центра за социјални рад, Полиције, НВО, удружења која се баве рециклажом, образовањем и васпитањем деце и омладине, спортом, културом…, једном речју све оне који на дневном нивоу решавају животне проблеме на локалном нивоу.

Закључак састанка је да вечерас сви иду на отварање изложбе Сергеја Алдушкина, а за месец дана се организује нови састанак на ком ће се поставити тематски радни циљеви и започети припрема акционог плана, с обзиром да је ГО Звездара потписница стратешког документа – Европске повеље за родну равноправност на локалном нивоу.

Комисија за родну равноправност координира, повезује и чини да равноправност не буде само реч која се односи на мушко женске односе већ спона и веза за принмену принципа једнаких могућноати за своје суграђане у свим областима живота.