У Основној музичкој школи „Владимир Ђорђевић” на Звездари, Улица Јагићева 5, 13. децембра у 19.00, биће одржан концерт поводом 200 година од рођења Шумана и Шопена, а 14. децембра, у 19.30, биће одржан Донаторски концерт за Музичку школу у Краљеву.

На концерту „Шуман и Шопен на Звездари“, који ће бити одржан поводом 200 година од рођења ових широм света познатих уметника, у свечаној сали школе ће у понедељак, 13. 12. 2010. у 19.00 наступити ученици и професори ОМШ „Владимир Ђорђевић”.

Улаз на концерт је слободан.

Донаторски концерт за Музичку школу у Краљеву, који организују ОМШ „Владимир Ђорђевић” и Камерни оркестар „PRO CLASSICA“ биће одржан, такође, у свечаној сали ОМШ „Владимир Ђорђевић” у уторак, 14. 12. 2010. у 19.30.

На концерту ће под диригентском палицом Павла Медаковића наступити ученици и професори ОМШ „Владимир Ђорђевић” који ће извести дела Корелија, Телемана, Маскањија, Вагнера и Чичкова.

За овај концерт није одређена цена улазница, већ ће се прикупљати новчани прилози посетилаца који ће бити уплаћени на рачун Музичке школе у Краљеву за поправку објекта.