Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је, поздрављајући учеснике и публику на завршном догађају 12. „Дана сениора на Звездари” који је одржан у Галерији Библиотеке „Бранко Миљковић”, рекао да су протеклих недељу дана, колико је трајала ова манифестација, креативност, учење, дружење, забава и музика, били само есенција свега што се на Звездари организује током целе године за старије и средње генерације.

 

Јеремић је истакао да Општина Звездара води рачуна о сениорима организујући им у континуитету културно-забавне програме, излете и бринући о њиховим потребама. Он се захвалио свим учесницима и суграђанима који су, из свих делова града, протекле седнице долазили на Звездару на неки од понуђених програма манифестације, чија традиција је претходних година препозната у Граду и чији садржаји су део Дана европске баштине, пожелевши им добро здравље, расположење и корисно проведено време.

 

Након тога посетиоци су имали прилику да уживају на концерту Врачарских солиста који су својим програмом и извођењем одушевили присутне који су их наградили дугим аплаузом. На репертоару су се нашле 22 нумере: народне песме, озбиљна и прераде евергрин музике. Певаче је предводила Амалија Милаковић, оснивач, аранжер и диригент Врачарских солиста. За све учеснике и посетиоце организатор је припремио пригодне и уникатне поклоне.

 

По завршетку концерта, 12. „Дани сениора на Звездари” су завршени и затварањем изложбе „Лековитост и лепота биља“ која ће у целости бити поклоњена Фармацеутско- физиотерапеутској школи на Звездари за кабинетску наставу.

 

Од понедељка 18. до суботе 23.септембра у оквиру програма 12. Дана сениора око 700 гостију посетило је изложбу лековитог биља, уживало у концертима Наде Попов и Врачарских солиста, учествовало у едукативним, психосоцијалним и креативни радионицама и трибини под називом „Шта треба сениорима“. Наредних дана препоруке са ове трибине ће бити прослеђене надлежним министарствима- за рад, запошљавање, борачку и социјалну заштиту као и демографију и бригу о породици, Секретаријату за социјалну заштиту и удружењима пензионера са Звездаре а свакако ће мапиране потребе сениора на овој трибини бити коришћене у планирању будућих активности и садржаја Градске општине Звездара намењених старијим суграђанима.

 

Дух манифестације је протекао у складу са њеним овогодишњим мотом „Живот је леп“, са порукама професионалаца али и самих сениора да свако има право на своје потребе, задовољство, достојанство и развијање личних могућности без обзира колико имамо година како би живели у складу са лепотом, добротом, љубављу и свему осталом што наше животе може и треба да учини лепим, или бар мало лепшим- без обзира на проблеме и препреке.

 

Покровитељ манифестације је Градска општина Звездара, а пријатељи 12.„Дана сениора на Звездари“ су Библиотека „Вук Караџић“ и „Театар Вук“.