Поводом обележавања 1. октобра, Међународног дана старијих и организовања 11. „Дана сениора на Звездари“ Тим за волонтерску подршку грађанима Звездаре Волонтерског сервиса Звездаре расписује конкурс на тему „Сећање из албума наших бака и дека“. Право учешћа на конкурсу имају суграђани свих генерација са Звездаре и других општина. Циљ конкурса је да уз помоћ приспелих фотографија промовишемо вредност породице, међугенерацијског поштовања, дружења и заједничких активности, културе старења и позитивне слике о старости, старењу и старијим људима.

 

Шаљите нам фотографије са својим унуцима, бакама, декама, родитељима, децом, пријатељима… у заједничким тренуцима у свакодневном животу, раду и одмору, излетима, слављима, дружењима и сличним активностима. Својим избором фотографија пошаљите поруку свим генерацијама да је снага сваког појединца, породице и заједнице у афирмисању породичних вредности и међугенерацијском поштовању, подршци и размени. Нека ваше фотографије буду тренутак за подсећање чланова ваше породице на заједничке тренутке али и најбоља „сребрна порука“- да су јаке породице оне у којима постоји блискост, дружење, подршка, помоћ, размена и сећање као најбоља инспирација да више времена и труда уложимо у заједнички живот и културу сећања сваке породице.

 

Пропозиције Конкурса:

 

Један аутор на конкурс може послати највише 3 фотографије и то у електронској форми (скениране) на адресу: volonterski.servis@zvezdara.org.rs или оригинал фотографије, запечаћене у коверти са назнаком „За конкурс- соба 706“, у шалтер сали у згради Општине. Након скенирања фотографије ће бити враћене ауторима/власницима. Конкурс је отворен до 30. августа 2022. године.

 

За сваку фотографију треба навести следеће податке: назив и опис садржаја фотографије (до 15 речи), име и презиме аутора, узраст аутора/година рођења, адреса становања и контакт телефон. Учешћем у Конкурсу, односно слањем својих фотографија, сматраће се да је аутор дао сагласност да се исте користе (објављују, приказују и сл.) и то без накнаде и временски неограничено за потребе објављивања резултата Конкурса, промоције манифестације „Дани сениора на Звездари“ и међугенерацијске размене као социјалне и културне вредности.

 

Најбоље фотографије по избору стручног жирија, биће награђене и изложене на изложби под називом „Из албума наших бака и дека“ у оквиру манифестације 11. „Дани сениора на Звездари“ која ће бити одржана од 26. до 30. септембра 2022. године. Додатне информације се могу добити сваког радног дана од 8,00 до 10,00 часова путем телефона број 3405 722.