Ускршњи хуманитарни базар уметничких рукотворина на тргу испред Општине Звездара окупио је у креативној и веселој атмосфери децу и преко 40 самосталних уметница, уметника и удружења, као и бројне посетиоце који су обилазили богате, раскошне тезге.

Уникатни предмети: честитке, накит, осликане мајице и ташне, декупаж кутије, магнети, слике, ручни радови, крпене лутке, медењаци, цветни аранжмани, корпице део су асортимана који су представиле самосталне уметнице и чланице различитих удружења.

Сви излагачи, уметнице и уметници, у знак захвалности и својих хуманих побуда, поклонили су по неколико предмета из свог програма за волонтерке Волонтерског сервиса Звездаре, које и саме свакодневно, а посебно пред Ускрс даривају и пружају помоћ, љубав и пажњу онима којима је она најпотребнија.Аукцијом осликаних јаја, прикупљено је 21 500 динара за помоћ „Прихватилишту са прихватном станицом“, а манифеастација је одржана у организацији УК „Вук Стефановић Караџић“ уз подршку Градске општине Звездара.

Креативне радионице и осликавање ускршњих јаја уз сунчеве зраке и уметничко забавни програм увеселили су атмосферу на овој предускршњој забави.

У име организатора и домаћина свим учесницима и посетиоцима обратили су се председник ГО Звездара Милош Игњатовић и директор УК „Вук Стефановић Караџић” Светислав Буле Гонцић, истичући успешну сарадњу и подршку хуманитарним и креативним акцијама намењеним свим генерацијама.

Удружења „Чувари заната“ и „Звездарски еколошки центар“- ЗЕЦ одржала су инклузивну радионицу на тему реупотребе одбаченог амбалажног отпада, у којој су учествовали корисници Удружења за помоћ особама са посебним потребама Вождовац-дневни боравак „Заједно“ , МНРО Звездара и деца из оближњег вртића “Андријана“.

Догађају су присуствовали и заменик председника ГО Звездара Предраг Веиновић, помоћник председника прим. др Славољуб Николић,чланови Већа: Владан Јеремић, Душан Игњатовић, Роберт Милићевић, Никола Војиновић, Мирослав Мариновић, Лазо Шеган, а на успешној акцији и добијеној новчаној помоћи захвалила се директорка Прихватилишта са прихватном станицом“ Данијела Стајковић, која је изразила задовољство и због скорог пресељења у просторије на општини Звездара.