У петак 6.12.2019. године, у 17 часова у библиотеци Астрономске опсерваторије у Београду, која је уједно и изложбени простор Музеја старих астрономских експонената, одржаће се занимљива културна манифестација. У организацији Књижевног клуба “Иво Андрић“ из Земуна и у сарадњи са Астрономском опсерваторијом овај атрактивни простор љубитеље слике и књиге. Овај спој једног сликара и једног писца није случајан, повезан је временски, а и звездано.

Пета изложба слика под називом “Дуалност”, чији је аутор астроном др Зоран Симић, представиће публици Свемир сликан акрилном бојом на платну. Ова изложба је на известан начин наставак четврте “Константе” одржане у јуну ове године која је постала стална поставка Mалог рефрактора у кругу Опсерваторије. Крај прошле године био је искуствено сједињен сликом и писаном речи, уз трећу изложбу под називом „Из Космичког врта“ где смо се упознали и са пишчевом маштом. Иначе, још две изложбе бележимо којим је Зоран дао акценат на Васиону и на Опсерваторију, друга јуна 2018. и прва септембра 2017. Ово су хронолшки  уназад набројане изложбе овог аутора чији радови на ову тему досежу данас далеку 1991. годину.

Његов старији колега др Георгије М. Поповић у исто време у овом амбијенталном библиотечном простору промовисаће две своје нове књиге: збирку песама “Георгине дугом расцветане“ и новелу “И Смиља и Целестина“. Ово су десета и једанаеста Георгијева књига. До сада је објавио романе научне фантасатике: „Планета Душа“ и „Освета богова“, аутобиографски роман „На маргини живота“, историјски роман „Успон без пада“, научно фантастичну  новелу „Стефанова исповест“, књугу прича „Кратке неумске приче“,
као и још три збирке песама.
Као астроном Геогрије је познат у свету као проналазач нових двојних система звезда. Регистровао је преко две стотине нових звезда. Радећи у области Звездане астрономије дао је и нове вредности апекса Сунца (правца кретања Сунчевог система у Свемиру). Као пензионер живи и ствара у Београду на Звездари. Више деценија се бави и пчеларством. Аутор је више пчеларских књига и предавач је у Школи пчеларства у “Друштву пчелара –Београд“.