Други сурет у оквиру програма „ Културно наслеђе и заједнице: Живети са наслеђем Звездаре у Звездари“ догодиће се у среду, 28.09.2016. од 17.00 до 18.00 сати у Звездара театру, ученици Геодетске техничке школе са уметницима: Милан Михајловић Цаци, глумац, ансамбл „ Гледанице“, Весна Димић и Биљана Петковић, вокални дует.

На првом сусрету, одржаном у сали ГО Звездара 26 – тог септембра, богато наслеђе Звездаре представили су на веома занимљив начин ученици Геодетске техничке школе, на челу са својом професорком Јагодом Петровић Укај и Чедомир Вучковић, познати Звездарац, професор у пензији.

Звездара као део Београда, једна од 17 београдских општина, била је инспирација ученицима ГТШ, који су дошли до занимљивих података: ко је све пре нас ходао улицама Звездаре, како су чекали да један трамвај дође с краја на крај Булевара, како је Звездара добила име, о Монголима који су некада ту живели, где су била излетишта наших суграђана у стара времена, како је Булбулдер добио име, а како Коњарник, зашто су мокри Велики и Мали Мокри Луг….

Теоријска сазнања ученика веома сликовито кроз бројне животне приче и анегдоте поткрепио је допунио и умногоме разјаснио и приближио младим љубопитљивим ђацима професор Чедомир Вучковић, жива енциклопедија звездарске, а и београдске историје и наслеђа.

Сусрет је својим уметничким наступом допунила, обогатила и оплеменила група солисра хора и оркестра Радио телевизије Србије, који су својим звонким, чистим гласовима и интерпретацијом учинили да присутни осете и доживе богатсво и лепоту јединственог, изворног музичког наслеђа Србије.

Трећи сусрет у оквиру програма у организацији Геодетске техничке школе, уз подршку Комисије за родну равноправност председника ГО Звездара, догодиће се у петак, 30.09.2016. од 17.00 до 18.00 сати у великој сали МЗ „Липов лад“:

Светлана-Цеца Китић, која је 2009. године проглашена најбољом рукометашицом света свих времена, заједно са ученицима ГТШ испричаће нам занимљивости из свог богатог спортског живота, посебно о првим корацима у спорту који су везани за Звездару и Спортски центар „Олимп”.

Геодетска техничка школа Вас позива да заједно са ученицима и гостима при сусрету кроз разговор спојимо садашњи тренутак са наслеђем које нуди простор Звездаре и које ће нам несебично понудити стари Звездарци.