У просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395, у четвртак, 7.7. је почео нови циклус „Школе енглеског за сениоре”.

Шест полазница, пензионерке Марија, Гордана, Вера, Верица, Надежда и Даница, рекле су да желе да науче енглески језик како би лакше ушле у свет компјутера и разумеле свет око себе у коме је знање овог језика део опште писмености сваког од нас.

Драгана, волонтерка из Основне школе „Марија Бурсаћ“, будући филолог,и Горица Костић, проф. енглеског, већ на првом часу су полазнице подсетиле колико страних речи већ знају а да нису свесне тога, као и да учење енглеског језика није баук и да га се не треба плашити без обзира на године.

За све полазнике обезбеђен је материјал за учење. „Школа енглеског за сениоре“ је бесплатна и траје 6 недеља.

На крају часа, полазнице су позване у „Инетрнет клуб за сениоре“ који се организује сваког петка од 9 до 11 сати у просторијама Волонтерско г сервиса будући да је коришћење рачунара добра прилика за учење језика.

Заинтересовани суграђани/ке се могу пријавити за учење енглеског језика на телефон канцеларије Волонтерског сервиса Звездаре број 2864-426 уторком и петком од 9 до 11 сати.