Већ шесту годину за редом Спортски центар „Олимп-Звездара”, у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину града Београда и Градском општином Звездара, реализује бесплатне спортско-рекреативне и едукативне програме у време трајања летњег школског распуста.

Летњи програми за ученике основних и средњих школа на „Олимпу” су традиционално најпосећенија манифестација у оквиру Спортског центра „Олимп – Звездара“.

Програми су осмишљени да обухвате различите садржаје и да понуде корисницима што већи број разноврсних активности.

Поучени дугогодишњим искуством, летњи кампови су осмишљени да обједине одређене групе спортова које су интересантне корисницима, а саставни део програма свих кампова је и коришћење комплекса отворених базена, што је једна од омиљених активности учесника у кампу.

Поред кампова, већ традиционално, Град Београд је наставио да подржава акцију бесплатног уласка на базене средом за све школарце уз ђачку књижицу, а за оне који желе да науче да пливају или усаврше своју технику пливања на располагању је и Школа пливања где ће проћи обуку са лиценцираним тренерима.

Први пут ове године биће реализован и пројекат „Летња школа фотографије“ за све ученике средњих школа. Циљ пројекта је да млади људи науче нешто о историји и настанку фотографије, о технологији израде, о врстама фотографије и да кроз практичан рад сагледају уметнички аспект ове младима тако блиске теме.

Сви програми у оквиру Лета на „Олимпу” су бесплатни а пријављивање траје од  01. до 15. јуна на пријавници Спортског центра „Олимп – Звездара“, Вјекослава Ковача 11.

Број места је ограничен за све програме а за учеснике у летњим камповима у амфитеатру, трим и фискултурној сали обезбеђена је и ужина током трајања програма.

Позивамо све школарце да се на време пријаве за учешће у летњим програмима на Олимпу и да квалитетно проведу слободно време током летњег распуста дружећи се са вршњацима на најздравији могући начин – бавећи се спортом и рекреацијом.

Више информација о Лету на „Олимпу” и понуђеним програмима можете видети у прилогу:

Лето на Олимпу 2018