У суботу, 5. јула 2014. у 18 сати у Месној заједници „Миријево“, Школски трг 2 (Стара школа), почиње циклус радионица под називом „ЛЕТО ОД ПАПИРА“.

Програм реализује организација Пријатељи деце Звездаре под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, са циљем да деца и млади садржајно проведу своје слободно време, да стекну нова знања и подстакну се на самостални и креативни стваралачки рад.

Програм се састоји од 8 садржајно различитих радионица из области рукотворина од папира и картона које ће се одржавати сваке суботе од 18 до 20 часова, у периоду од 5. јула до 23. августа а акценат је на рециклажи.

Млади ће на радионицама добити прилику да изуче различите, изузетно занимљиве вештине израде предмета од картона и папира. Биће им представљене технике колажирања, савијања папира (оригами), прављења папира, конструисања поп-ап склопова и коричења књиге. Научиће да се од папира могу направити декоративни употребни предмети, што касније могу да користе у свакодневном животу.

Радионице ће се одвијати према следећем распореду:

-субота, 5. јул – Беџеви од картона

-субота, 12. јул – Оригами животиње

-субота, 19. јул – Папирни авиони

-субота, 26. јул – Поп-ап конструкције

-субота, 2. август – Правимо папир!

-субота, 9. август – Колаж

-субота, 16. август – Правимо књигу!

-субота, 23. август – Изложба „Лето од папира“ и додела диплома

Радионице ће водити Мина Симић, мастер примењене уметности.

Сви који желе да креативно проведу летњи распуст, могу да резервишу своје место путем телефона број 061/69-08-123 или на e-mail: pdzvezdara@gmail.com
С радошћу вас очекујемо!