Већ пету годину за редом, сваког априла, продужени боравак „Наша бајка“ позива децу предшколског узраста са територије општине Звездара да учествују у ликовном конкурсу „На крилима маште“.

Све што је деци потребно за рад је доста маште и мало боје на папиру. Када осмисле своју играчку из маште и представе је ликовним радом, деца конкуришу за неке од вредних награда за себе и вртић. Од бројних пристиглих радова продужени боравак „Наша бајка“ награђује предшколце и њихове вртиће са три главне награде, а омогућава и чак девет утешних награда у виду 3Д играчке коју је дете осмислило. 3Д штампа је иновативна технологија штампе у којој се објекти формирају од материјала који се наноси у слојевима по одређеном, задатом обрасцу. Та карактеристика омогућава израду практично било ког облика, што омогућава да урађена играчка буде идентична дечијем цртежу са свим детаљима. На тај начин дечија машта постаје и њихова стварност.

Oве године је на конкурсу учествовало више од 70 ликовних радова из шест вртића: „Дуга“, „Наша бајка“, „Бамби и другари“, „Сунчица“, „Маштарије“ и „Драгуљче“.

Додела награда ће бити одржана у уторак, 7.5.2019 године у 10.30 сати у Библиотеци „Бранко Миљковић“, Булевар краља Александра 298.