На сцени “Култ” Установе културе “Вук Караџић” 19.02.2010. у 20 часова биће изведена премијера представе “Лилика” Драгослава Михаиловића. Ова представа бави се темом насиља у породици и из дечје перспективе проблематизује однос родитељ – дете у осетљивом добу одрастања.

Писац: Драгослав Михаиловић
Лилика: Верица Николић
Костим: Ивана Јовановић
Музика по делу: Силване Арменулић (помогли Горан Митровић и Мане Савановић)

Представа „Лилика“ упознаје нас са десетогодишњом девојчицом Милицом Сандић која услед недостатка љубави својих родитеља и сталних свађа постаје жртва своје породице, трпи мајчино и очухово малтретирање, отуђује се и затвара у свој свет. Ова представа је тајно сведочанство које нас упознаје са страховима и разочарењима дечје душе и очекивањима неког лепшег света.

После представе публика ће имати прилику да учествује у јединственој форум-дискусији „Активна публика“ која је део нашег трибинско-едукативног пројекта „Путеви и странпутице“. Ова интерактивна радионица под вођством Биљане Славковић и Биљане Петровић, психодрамских психотерапеуткиња, омогућиће публици представе да рефлектује своје ставове на тему насиља у породици и да активно размени своја искуства и емоције на ту тему. Дискусија ће почети одмах након представе и трајаће 50 минута.