У Републици Србији су 11. маја 2008. одржани парламентарни, покрајински, градски и општински избори.

На овој страни су све информације o раду Општинске изборне комисије (ОИК) и свим активностима везаним за изборе за одборнике Скупштине општине Звездара 2008. године, који се први пут одржавају у складу са новим Законом о главном граду.

Општинска изборна комисија је утврдила следеће резултате избора за одборнике Скупштине општине Звездара:
– Звездара за европску Србију – Борис Тадић, 33790 гласова, број мандата 24 (43,40%)
– ДСС – Војислав Коштуница – Милорад Перовић, 8115 гласова, број мандата 6 (10,42%)
– И Лугови су Звездара – Томислав Ћирић, 813 гласова, број мандата 0 (1,04%)
– Либерално-демократска партија – Чедомир Јовановић, 5660 гласова, број мандата 4 (7,27%)
– Социјалистичка партија Србије – Партија уједињених пензионера Србије – Покрет ветерана Србије, 4030 гласова, број мандата 2 (5,18%)
– Српска радикална странка – Томислав Николић, 23147 гласова, број мандата 17 (29,73%)
– Нова Србија за нову Звездару – Велимир Илић, 1151 гласова, број мандата 0 (1,48%)

ОПШТИНСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

Општинска изборна комисија има седиште у згради ГО Звездара, Булевар краља Александра 77.

Радно време: 08.00 до 24.00
Телефони: 3405-938 и 3405-979 (08.00-16.00)
Дежурни телефони: 2422-122 и 3405-677 (16.00-24.00)
Факс 3405-938
Е-mail: oik.zvezdara@zvezdara.org.yu и izbori.08@zvezdara.org.yu

ОВЕРА ПОТПИСА БИРАЧА

Општинска управа Градске општине Звездара вршиће оверу потписа бирача који подржавају изборну листу за избор одборника у времену од 12 до 20 часова у просторијама МЗ „НОВО МИРИЈЕВО“, Миријевски венац 18-20, тел. 3427-329 и 3427-333, као и у згради Општинске управе, Булевар краља Александра 77, сваког радног дана од 8 до 20 часова, суботом од 9 до 14 часова.

ОБРАСЦИ ЗА ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ

Овде можете да преузмете обрасце ОИК потребне за пријављивање изборних листа на изборима за Скупштину општине Звездара 11. маја 2008.

Обрасци су у Word формату и можете их преузети (download) све заједно (обрасци 1-8) као ZIP фајл.

ПРОГЛАШЕНЕ ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ КАНДИДАТА ЗА ОДБОРНИКЕ СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЗВЕЗДАРА:

Изборна листа 1: Звездара за европску Србију – Борис Тадић
Изборна листа 2: ДСС – Војислав Коштуница
Изборна листа 3: И лугови су Звездара
Изборна листа 4: Либерално-демократска партија – Чедомир Јовановић
Изборна листа 5: Социјалистичка партија Србије (СПС) – Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС) – Покрет ветерана Србије (ПВС)
Изборна листа 6: Српска радикална странка – Томислав Николић
Изборна листа 7: Нова Србија за нову Звездару – Велимир Илић
УВИД У БИРАЧКИ СПИСАК

Грађани Звездаре могу да провере да ли су уписани у бирачки списак лично у соби 201 Општинске управе, путем телефона 3405-779 и 2423-617 или на сајту https://birackispisak.beograd.gov.yu, где могу да сазнају и адресу свог бирачког места.

БИРАЧКА МЕСТА

Списак свих бирачких места на Општини Звездара можете преузети као PDF фајл.

За преглед PDF докумената потребан Вам је Adobe Reader, који можете преузети на: www.adobe.com/products/acrobat

СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ

На првој седници Изборне комисије Градске општине Звездара која је одржана 17. марта 2008. донет је Пословник Изборне комисије и утврђен метод рада.

Изборна комисија Градске општине Звездара на другој седници одржаној 20. марта 2008. утврдила је Роковник за вршење изборних радњи у поступку спровођења избора за одборнике Скупштине градске општине Звездара и облик и садржај образаца за спровођење избора за одборнике.

На трећој седници Комисије од 22. марта 2008. једногласно је проглашена Изборна листа број 1. Звездара за европску Србију – Борис Тадић, коју је поднела Коалиција „Звездара за европску Србију – Борис Тадић“. Изборна листа има 53 кандидата за одборнике Скупштине градске општине Звездара, а својим потписима листу је подржало 1793 бирача. Комисија је истовремено донела решење о испуњењу услова за одређивање представника подносиоца ове Изборне листе у проширени састав Изборне комисије и бирачких одбора.

На четвртој седници Изборне комисије одржаној 25. марта 2008. донето је Решење о одређивању бирачких места на терирорији Градске општине Звездара, као и Одлука да се за штампање изборног материјала за избор општинских одборника одреди „Службени гласник“.

Изборна комисија Градске општине Звездара на својој петој седници, од 3. априла 2008. године, проглaсила је Изборну листу број 2. ДСС – Војислав Коштуница, коју је поднела Демократска странка Србије. Изборна листа има 53 кандидата за одборнике Скупштине градске општине Звездара, а својим потписима листу је подржало 1590 бирача. Комисија је истовремено донела решење о испуњењу услова за одређивање представника подносиоца ове Изборне листе у проширени састав Изборне комисије и бирачких одбора.

На шестој седници Изборне комисије Градске општине Звездара која је одржана 9. априла донето је решење којим се утврђује да чланови проширеног састава изборне комисије као представници подносиоца изборне листе ДСС- Војислав Коштуница постају Будимир Ивановић – члан и Радисав Вукадиновић – заменик члана.

На седмој седници Изборне комисије Градске општине Звездара која је одржана 11. априла донето је решење којим се утврђује да чланови проширеног састава изборне комисије као представници подносиоца изборне листе Звездара за Европску Србију – Борис Тадић постају Александра Обрадовић-Мишић – члан и Даница Кецман – заменик члана.

Изборна комисија Градске општине Звездара на осмој седници одржаној 16. априла одредила је групу која ће пратити штампање изборног материјала у штампарији „Службеног гласника“ и групу која ће бити задужена за едукацију бирачких одбора.

На деветој седници од 18. априла Изборна комисија Градске општине Звездара прогласила је још четири листе кандидата за одборнике Скупштине општине Звездара:
– Изборна листа број 3 „И лугови су Звездара“, коју је поднела група грађана „И лугови су Звездара“. Изборна листа има 18 кандидата, а подржало ју је 715 бирача.
– Изборна листа број 4 „Либерално-демократска партија – Чедомир Јовановић“, коју је поднела Либерално-демократска партија. Листа има 53 кандидата, а листу је подржало 1611 бирача. Комисија је истовремено донела решење о испуњењу услова за одређивање представника подносиоца ове изборне листе у проширени састав Изборне комисије и бирачких одбора.
– Изборна листа број 5 „Социјалистичка партија Србије (СПС) – Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС) – Покрет ветерана Србије (ПВС)“ коју је поднела коалиција Социјалистичка партија Србије – Партија уједињених пензионера Србије – Покрет ветерана Србије. Листа има 53 кандидата за одборнике, а подржана је од 1732 бирача. Комисија је истовремено донела решење о испуњењу услова за одређивање представника подносиоца ове изборне листе у проширени састав Изборне комисије и бирачких одбора.
– Изборна листа број 6 „Српска радикална странка – Томислав Николић“, коју је поднела Српска радикална странка. Листа има 53 кандидата за одборнике и подржана је од стране 1668 бирача. Комисија је истовремено донела решење о испуњењу услова за одређивање представника подносиоца ове изборне листе у проширени састав Изборне комисије и бирачких одбора.

На десетој седници од 21. априла, донето је решење којим се утврђује да чланови проширеног састава Изборне комисије као представници подносиоца изборне листе Социјалистичка партија Србије – Партија уједињених пензионера Србије – Покрет ветерана Србије постају Живко Димитријевић – члан и Станко Љутић – заменик члана.

На једанаестој седници Kомисије, која је одржана 23. априла, проглашена је изборна листа број 7 „Нова Србија за нову Звездару – Велимир Илић“ коју је поднела Нова Србија. Листа има 36 кандидата, а листу је подржало 1109 бирача. На захтев Републичке изборне комисије утврђен је предлог за одређивање посебног бирачког места за парламентарне и локалне изборе на коме ће гласати интерно расељена лица са Косова и Метохије. Изборна комисија је предложила Републичкој изборној комисији да посебно бирачко место за гласање интерно расељених лица буде у Месној заједници „Ћирило и Методије“, Учитељска 60.

На дванаестој седници Комисије, која је одржана 25. априла, донето је решење којим се утврђује да чланови проширеног састава Изборне комисије, као представници подносиоца изборне листе „Нова Србија за нову Звездару – Велимир Илић“, постају Милорад Атанацковић – члан и Ана Нешковић – заменик члана.

Изборна комисија је на тринаестој седници од 26. априла донела одлуку о објављивању коначног броја бирача на територији Градске општине Звездара.

На четрнаестој седници Комисија је утврдила збирну изборну листу за избор одборника Скупштине општине Звездара.

Изборна комисија је на петнаестој седници одржаној 1. маја донела решење којим се утврђује да чланови проширеног састава Изборне комисије као представници подносиоца изборне листе „Либерално-демократска партија – Чедомир Јовановић“ постају Драгана Цуцић – члан и Ђорђо Жујовић – заменик члана. На истој седници донето је решење којим се утврђује да чланови проширеног састава Изборне комисије као представници подносиоца изборне листе „Српска радикална странка – Томислав Николић“ постају Ненад Стојановић – члан и Коча Ђорђевић – заменик члана.

Општинска изборна комисија, на шеснаестој седници 7. маја, утврдила је распоред и задатке сваког члана на пријему, паковању и разврставању, односно достављању изборног материјала бирачким одборима за изборе заказане за 11. мај.

На седамнаестој седници 8. маја, Изборна комисија је утврдила коначан број бирача на територији Општине Звездара који износи 133.789.

На осамнаестој седници Изборне комисије, 12. маја у 05.40 часова, утврђени су резултати избора за одборнике Скупштине Градске општине Звездара:
– Звездара за европску Србију – Борис Тадић, 33790 гласова, број мандата 24 (43,40%)
– ДСС – Војислав Коштуница – Милорад Перовић, 8115 гласова, број мандата 6 (10,42%)
– И Лугови су Звездара – Томислав Ћирић, 813 гласова, број мандата 0 (1,04%)
– Либерално-демократска партија – Чедомир Јовановић, 5660 гласова, број мандата 4 (7,27%)
– Социјалистичка партија Србије – Партија уједињених пензионера Србије – Покрет ветерана Србије, 4030 гласова, број мандата 2 (5,18%)
– Српска радикална странка – Томислав Николић, 23147 гласова, број мандата 17 (29,73%)
– Нова Србија за нову Звездару – Велимир Илић, 1151 гласова, број мандата 0 (1,48%)

САСТАВ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЗВЕЗДАРА

председник
ЛЕИЛА РУЖДИЋ ТРИФУНОВИЋ, дипл. правник – Демократска странка

заменик председника
СНЕЖАНА МИЛИЋЕВИЋ, дипл. правник – Српска радикална странка

члан
ЉИЉАНА АНЂЕЛКОВИЋ – Демократска странкa

заменик члана
СЛАВИЦА БРЂОВИЋ – Демократска странка

члан
ЈЕЛЕНА МИШИЋ – Демократска странка

заменик члана
ВЛАДИМИР НЕГОЈЕВИЋ – Демократска странка

члан
ВЕЉКО ЦВЕТКОВИЋ – Демократска странкa

заменик члана
ЉИЉАНА ДЕНДА ТОДОРОВИЋ – Демократска странка

члан
ДРАЖЕН БОЗАЛО – Српска радикална странка

заменик члана
ДРАГУТИН ДРОБЊАК – Српска радикална странка

члан
БОЖИДАР БРКИН – Српска радикална странка

заменик члана
ДИНКО АЛАВАЋ – Српска радикална странка

члан
МИРЈАНА БОГУНОВИЋ – Одборничка група „Боља Звездара“

заменик
ДАРКО ЧАЧИЋ – Одборничка група „Боља Звездара“

члан
ВАЊА ВУКИЋ – Социјалистичка партија Србије

заменик члана
МЛАДЕН МЛАДЕНОВИЋ – Социјалистичка партија Србије

члан
НЕБОЈША ТОМИЋ – Одборничка група „Народна Звездара“

заменик члана
ЉИЉАНА ФИЛИПОВИЋ РИСТИЋ – Одборничка група „Народна Звездара“

секретар
БИЉАНА МОМЧИЛОВИЋ, дипл. правник

заменик секретара
ЗОРИЦА ВУКИЋЕВИЋ, дипл. правник