У простору Галерије „Миљковић“ на Звездари, Булевар краља Александра 298, у уторак 12. маја у 18 часова свечано ће бити отворена изложба слика и фотографија Светлане Спасић – Глид и Даниела Глида.

Тада ће се уз постојећу слику „Спин – три” (уље на платну, 150×130цм, 1997) наћи још један рад истих димензија. „Мала породична игра” уметничког пара Глид је фотографија на платну, додатно прерађена дигиталним средствима, настала као реакција на “Спин-три”. Уз слике ће се вртети видео рад на исту тему.

Слике настале као породична игра Глидових симболично би могла бити прича многих савремених парова и породица. Настајање слика они описују: „Аутори и актери смо нас двоје, уместо насликаних парова, покушаћемо да представимо један од наших тренутака, а можда и измислимо савршени тренутак заједно. Фотографисали смо се у леденом фото студију, убацили фотке на слику, а сада треба стићи до топлине. Или можда нечег другог“.

Библиотека „Вук Караџић“ Звездара и уметнички пар Глид дошли су на идеју да би изложба могла бити донаторска. Одштампали су постере обе слике који ће се продавати у току изложбе и од чије ће продаје сав приход отићи за „Свратиште за децу улице“ у Крфској 7а.

У Ноћи музеја 16. маја, од 18 до 02 ујутру, Галерија „Миљковић“ ће бити место за интерактивно вече са публиком. Заинтересовани посетиоци ће бити фотографисани у ситуацијама сличним оним на радовима или неким својим, са собом ће понети фотографију направљену у галерији, као класичну фотографију, а копије фотографија ће постати део изложбе.

За више информација посетите сајт:
www.nocmuzeja.org