При крају су радови на изградњи три нова дечја игралишта на општини Звездара у улицама Руди Чајевац и Војводе Богдана и у насељу Војводе Влаховић. Радови на изградњи финансирају се из буџета општине Звездара.

Игралишта се раде у складу са новим правилником о изградњи дечјих игралишта и биће модерно опремљена са свим неопходним реквизитима за игру најмлађих. При изградњи се највише водило рачуна о безбедности деце па су игралишта покривена тартан подлогом. Потреба за изградњом је у сва три случаја била велика јер деца из ових крајева Звездаре нису имала игралишта у близини.

Посебно нам је драго и поносни смо што ће насеље Војвода Влаховић добити прво дечје игралиште с обзиром да је у овом насељу живе већином млади брачни парови са децом, рекао је члан Општинског Већа Владан Јеремић. Према његовим речима, малишани тог дела Звездаре добиће ускоро модерно опремљен простор за игру а старији станари кутак за миран одмор, опремљен клупама и шаховском гарнитуром.

У току су и радови на реконструцији дечјег игралишта у Устаничкој улици број 194а на Коњарнику на потезу од ОШ Стеван Синђелић до вртића Чигра. Ово игралиште добиће потпуно нов изглед, нов мобилијар, подлогу, клупе. Рок за завршетак радова је крај године. Извођач радова на реконструкцији дечјег игралишта у Устаничкој улици је ЈКП Зеленило Београд а инвеститор Град Београд