Традиционална манифестација Дан здравих навика – СВИ НА ВАГУ, одржава се у петак, 2. октобра, од 10 до 16 часова, на платоу испред Градске општине Звездара и Установе културе „Вук”, Булевар краља Александра 77.

Манифестацију, коју организује Удружење за превенцију гојазности  „СВИ НА ВАГУ“, у сарадњи са Градском општином Звездара, обишао је председник ГО Звездара Владан Јеремић са сарадницима и рекао да се ова манифестација већ традиционално организује са циљем неговања здравих животних навика код становништва. „Неопходно је да начином којим живимо негујемо здраве навике, јер свакодневни стрес утиче на здравствено стање,  а то се често огледа у гојазности са којом се суочава две милијарде људи. Зато су овакве активности лепа прилика да се широј јавности укаже на проблем и да подигнемо свест кроз корисне информације које упућујемо грађанима и које утичу да поправимо наше здравље.

Оснивач  Удружења „Сви на вагу” Милка Раичевић, нутрициониста и ароматерапеут рекла је да данас сваки пролазник који прође испред платоа ГО Звездара може да измери своју телесну тежину, своју глукемију, као и витамински састав у организму.

Посетиоци имају прилику да бесплатно провере здравствено стање организма и да на специјалним вагама провере телесну тежину, а након резултата мерења могу добити и комплетан стручни савет у вези исхране. Део стручног тима врши мерење витаминско-минералног статуса организма, проверу шећера у крви и др.

Посетиоцима су презентовани и  здрави производи, које могу да дегустирају.

Уз здравствене активности већег броја учесника, уприличен је и културно-уметнички програм у коме је наступила концерт-мајстор Опере Народног позоришта Едит Македонска која је на виолини извела више композиција.

Подршку Дану здравих навика дали су и Унија организација Србије које се баве заштитом особа које живе са ХИВ-ом и АИДС-ом (УСОП), као и Дубравка Малохоџић, добитница награде за пословне жене са Удружењем „Жена плус”. Учешће у догађају узело је и Удружење особа са инвалидитетом Београда.

Манифестација се одржава уз поштовање свих превентивних мера у случају епидемије-ношење заштитних маски и рукавица, мерење температуре, поштовање растојања.