Традиционална манифестација Дан здравих навика – СВИ НА ВАГУ, биће одложена због лоших времеских услова. Нови трмин одржавање манифестације је петак, 02. октобра од 10 до 16 часова, на тргу испред Градске општине Звездара и Установе културе „Вук”, Булевар краља Александра 77.

Манифестацију коју организује Удружење за превенцију гојазности  „СВИ НА ВАГУ“, у сарадњи са Градском општином Звездара, отвориће  председник ГО Звездара Владан Јеремић. Присутнима ће се обратити и оснивач  Удружења „Сви на вагу” Милка Раичевић, нутрициониста и ароматерапеут.

Посетиоци ће имати прилику да бесплатно провере здравствено стање организма и да на специјалним вагама провере телесну тежину, а након резултата мерења могу добити и комплетан стручни савет у вези исхране. Део стручног тима ће мерити витаминско-минерални статус организма, вршиће проверу шећера у крви и др.

Посетиоци ће имати прилику и да се упознају са здравим производима, које ће моћи да дегустирају.

Уз здравствене активности већег броја учесника биће уприличен културно-уметнички програм у коме ће учествовати: сопран Сандра Продановић, чланица хора опере Народног позоришта и добитница награде за пословну жену, млади уметник на виолини Томислав Савић и гост изненађења.

Подршку Дану здравих навика даће и Унија организација Србије које се баве заштитом особа које живе са ХИВ-ом и АИДС-ом (УСОП), као и Дубравка Малохоџић добитница награде за пословне жене са Удружењем „Жена плус”. Учешће у догађају узеће и Удружење особа са инвалидитетом Београда.

Манифестација ће бити одржана уз поштовање свих превентивних мера у случају епидемије-ношење заштитних маски и рукавица, мерење температуре, поштовање растојања.