Манифестација Дан здравих навика – СВИ НА ВАГУ, биће одржана у понедељак, 9. септембра од 10 до 18 часова, на тргу испред Градске општине Звездара и Установе културе „Вук Стефановић Караџић”, Булевар краља Александра 77.

Манифестацију коју организује Удружење за превенцију гојазности  „СВИ НА ВАГУ“, у сарадњи са Градском општином Звездара отвориће  Владан Јеремић, члан Већа ГО Звездара.

Посетиоци ће имати прилику да бесплатно преконтролишу здравствено стање организма и да на специјалним вагама провере телесну тежину, БМИ (Боди мас индекс), проценат висцеларне и мишићне масти, калоријски унос, а након резултата мерења могу добити и комплетан стручни савет у вези исхране. Део стручног тима ће мерити витаминско-минерални статус организма, стање кичме и стопала, вршиче проверу очног притиска, шећера у крви…

Посетиоци ће имати прилику и да се упознају са здравим производима, које ће моћи да дегустирају.

Уз здравствене активности већег броја учесника биће уприличен културно-уметнички и спортски програм током кога ће се наизменично представити спортски, плесни и други клубови и школе са својим активностима:  У програму ће тако, између осталих, учествовати Михаило Шљивић, солиста Опере  Народног позоришта, Сандра Продановић Масларевић, мецосопран, чланица Хора Народног позоришта уз клавирску пратњу професора Мирка Јорговића, Женска етно група „Јутро”, Школица малих балерина Дрине Пешић, Кињо борилачке вештине и други.

С обзиром на велику посећеност манифестација које су одржане претходних година и велики број изваганих људи, „Гинис” је прихватио кандидатуру Удружења за превенцију гојазности  „СВИ НА ВАГУ за Гинисову књигу рекорда по броју измерених људи на једној ваги (више од 5000 људи).

То је један од подстицаја који је допринео да  Удружење за превенцију гојазности  настави са бесплатним превентивним прегледима тј. превенцијом и едукацијом посетилаца, али и свих грађана Србије,-и да настоји да објасни да  је гојазност болест. Због тога је циљ да ова манифестација, поред Београда, буде реализована и у другим градовима наше земље.