У организацији ГО Звездара, у суботу, 3. августа 2019. године, на платоу испред зграде Општине, од 11 до 16 часова, биће одржана манифестација „Звездарске шапице“.

Идеја за одржавање овакве манифестације јавила се из потребе да се укаже на проблем напуштених животиња и могућност његовог решавања кроз овакве акције, како би што више љубимаца пронашло свог новог власника.

Током манифестације биће понуђено на удомљавање 40-ак мачића и штенаца који су пронађени на улици и привремено удомљени код љубитеља животиња. Младунци су вакцинисани и прегледани, а приликом удомљавања са ЈКП „Ветерина Београд“ биће сачињен уговор о савесном власништву, чиповању, вакцини и бесплатној стерилизацији за удомљену куцу или мацу.

Поред ЈКП “Ветерина Београд”, акцију ће подржати и неколико пет шопова који ће, том приликом, удомитељима делити пригодне поклоне и информисати их о начину исхране који је најбољи за њихове нове мезимце.

Позивамо све који желе новог љубимца, да се уместо куповине, одлуче за удомљавање и да у суботу прошетају до Општине где ће изабрати куцу или мацу која им се највише допадне.