Манифестација „Звездарски ажури 2019” отворена је у суботу, 12.10. на тргу испред ГО Звездара. Манифестацију је, пред великим бројем присутних суграђана и учесника, отворио Милош Стојилковић, члан Већа ГО Звездара који је рекао да се ова манифестација реализује у оквиру обележавања Дана општине Звездара (16. октобар) и да ће током њеног трајања грађани Звездаре имати прилику да уживају у наступуима културно-уметничких друштава, радионици сликања прстима, модној ревији, као и програмима намењеним најмлађим суграђанима.

Присутне је поздравила и Драгана Вујасиновић, председница Удружења „Дах” , које, под покровитељством Градске општине Звездара, реализује манифестацију „Звездарски ажури 2019”.

На манифестацији су наступили:

КУД „Вретено“ које је извело игре из Врањског поља, КУД „Цветковић” (омладински ансамбл) које је извело игре из Црне Траве., КУД „ПКБ“ -дечији ансамбл је извео војвођанске игре, а омладински ансамбл- игре из Владичиног Хана.

Од уметника на манифестацији су наступили: сликари Виолета Марковић и Савка Стојановић и уметник луткар Нада Малишић, сви чланови удружења „ДАХ“, као и гошћа у пројекту „Ткањем до сна“ Анка Недуцин, која је презентовала  своје производе.

У недељу, 13.10. на тргу испред ГО Звездара одржана је веома посећена продајна изложба слика, рукотворина и других производа.

У оквиру манифестације, а у склопу обележавања Дана општине Звездара, биће реализована још два догађаја:

Понедељак, 14.10.2019. од 16.30 сати у „Пан театру”, Булевар краља Александра 298.

-„Дан дечјег срца”

Учествују: Мали чувари културне баштине из Удружења „Дах” и деца из вртића „Драгуљче”

Уторак, 15.10.2019. у 19 сати у Малој сали УК „Вук Стефановић Караџић”, Булевар краља Александра 77а.

-Свечана академија поводом Дана општине Звездара и 75 година од ослобођења