Настављајући програм „Дана сениора на Звездари 2013“ синоћ је у МЗ „Мирјево“ одржана „Журка за сениоре“. Играло се и певало уз живу музику а добром расположењу велики допринос су дали и млади који су играли и дружили се са својим старијим суграђанима и на тај начин показали да године нису препрека међугенерацијском дружењу и разумевању.

Било је много испуњених музичких жеља, смеха и забаве која је настављена и нешто после заказаног времена. Одлазећи са „Журке“ гости су се захваљивали и распитивали за термин следећег дружења. Добили су обећање од представника ГО Звездара да ће до краја године бити одржана бар још једна журка.

Завршавајући петодневни програм „Дани сениора на Звездари 2013“ у петак 20. септембра од 12 до 14 часова, Општина Звeздара организује креативну радионицу за сениоре на платоу испред зграде Општине. Позвани су суграђани да дођу и учествују у радионицама и украшавању Дрвета порука за сениоре, својим личним искуствима, саветима и порукама које ће допринети лепшој и хуманијој старости и старењу у Београду.

Циљ „Дана сениора на Звездари“, који се одржавају 3.годину заредом, је да се у јавности и свакодневним животима наших најстарији суграђана створи свест и услови за побољшање квалитета живота сениора пре свега кроз доступне програме који ће их охрабрити да усвоје активну животну филозофију и свест да пензионерски дани нису чекање, недешавање и досада.

Програм је у протеклим данима обухватио преко 300 активних учесника житеља Звездаре и других београдских општина и потврдио оправданост социјалне политике Општине Звездара да је сениорима потребна помоћ и подршка у свакодневном животу, како би мењали и развијали своје навике а од својих пензионерских дана- направили нов почетак у својим животима.