Две креативне радионице које су одржане у Волонтерском сервису Звездаре у петак 28. септембра биле су последње активносоти којима је завршена традиционална манифестација „Дани сениора на Звездари 2018“, а која је свечано отворена у истом простору 21.септембра. Мото овогодишњих „Дана сениора“ је „Нико као они- сениори!“.

Суграђани различитих генерација са Звездаре и других општина, уз помоћ волонтерки, заједно су учили, размењивали знање, идеје и искуство у креативним вештинама.

Радионице „Поздрав из Београда“ организоване су са циљем да мотивишу сениоре да развијају своја интересовања, вештине и могућности у креативним активностима и-посебно развијају међугенерацијску размену и солидарност. Замишљена је као међугенерацијска размена и дружење.

Била је то лепа прилика да многи први пут буду креативни и, самостално или уз помоћ радионичара и других учесника на радионици, направе поклон, сувенир или науче технику декупаж и осликавања стакла, а које се могу применити у рециклирању различитих предмета од дрвета, стакла, пластике, метала… и на тај начин у свом дому старим предметима или комадном намештају удахнути нов дух и изглед.

У простору Волонтерског сервиса направљено је много лепих предмета од којих би многи могли да се нађу у некој галерији, а да се њихови аутори не постиде. Данашњи радионичарски опус намењен је као поклон учесницима и сарадницима на радионицама. Било је ту занимљиво украшених тегли, различитих магнета, сувенира, букмаркера, подметача за чаше и других употребних предмета. Радови су намењени учесницима и сарадницима „Дана сениора на Звездари 2018.“

„Дани сениора“ су током шест дана отварањем канцеларија Волонтерског сервиса Звездаре и ХХУ „Хлеб живота”, изложбе фотографија Марка Рисовића под називом „Нико као они- сениори“, интерактивне радионице „Лековитост музике“ Маријане Милошевић Симић, коцертом Врачарских солиста, донацијом слика Волонтерског сервиса Звездаре за новоотворени простор u Малом Мокром Лугу, Bellhospice центра за палијативно збрињавање и данашњим радионицама, настојали да промовишу културу старења и афирмишу модел активног старења и међугенерацијске размене и солидарности. Као и претходни, и програм овогодишњих 8. „Дана сениора на Звездари 2018“ у целости је преузет за програм манифестације „Дани европске баштине“.