Креативна радионица  љубитеља света биљака одржана је у Волонтерском сервису Звездаре. Присутне суграђанке су, уз помоћ волонтерки Антонине и Зорице, направиле преко 30 минијатурних башта.

 

Минијатурне саксије и теглице на радионици су аранжиране  биљкама, каменчићима, перлама и различитим украсима са циљем да у урбаним условима дочарамо у нашем животном и пословном простору природу која је увек лековита и посебно, да инспиришемо суграђане свих генерације да развијају хобије којима ће оплеменити своје слободно време. На радионици су учествовале суграђанке са Звездаре и Чукарице.

 

Мини баште не траже много труда а пружају много лепоте и задовољства  њиховим ауторима, могу да буду и леп поклон.  Радиионичарке Зорица и Антонина, биле су на располагању заинтересованим полазницима и у преношењу вештине и знања у изради мини ботаничких башта, идеја и могућности који сви ми имамо у  својим домовима.

 

Све оне ће, са предметима насталим на другим креативним радионица у Волонтерском сервису Звездаре, бити изложене на Хуманитарном базару у понедељак 21.септембра у оквиру манифестације „Дан незаборављања“ којом општина Звездара и Неформална мрежа помоћи породицама које брину о члану оболелим од деменције.

 

И ова радионица је бесплатна, намењена суграђаниима са Звездаре и других општина а неопходан материјал је обезбедила Градска општина Звездара.