На позив оганизатора „Трга бајки”, Установе културе „Вук Стефановић Караџић”, удружења „Чувари заната” и „Звездарски еколошки центар” (ЗЕЦ)  већ трећу годину учествују на овој градској манифестацији са својим радионицама креативне рециклаже.

Радионица  креативне рециклаже под називом „Мирис јелке из детињства” биће одржана у петак 21. децембра у „Кући бајки” од 13 до 14 сати и намењена је свим узрастима-сваком детету и сваком ко се тако осећа.

И ова радионица ће  још једном  показати колико је важно да негујемо креативно мишљење и машту код деце и да живимо у здравом окружењу и колико смо једни другима важни.

Користећи одбачене природне материјале као основу (шишарке) заједно са другим одбаченим материјалима, радионичарке ће покушати да са децом освеже мирисе детињства, празника, даривања и јелки које смо украшавали  у кругу најближих.

Водитељке радионица Биљана Пантелић и Бојана Лукић ће деци указати на значај  рециклаже и на чињеницу да је често довољна само наша машта да бисмо створили бољи свет.

Њихова порука је: „Дођите да се заједно потрудимо и  играмо из све снаге!”

Сви уникатни празнични аранжмани и честиике ће бити поклоњени у хуманитарне сврхе.

Гости на радионици ће бити корисници ОПП Вождовац-ДБ „Заједно”, млади активисти Црвеног крста Вождовац и сви који пожеле да се друже са њима.

Улаз је бесплатан, а материјал за радионицу обезбеђују удружења „Чувари заната” и ЗЕЦ.