Пријатељи деце Звездаре, под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, организоваће 5 радионица у циљу изградње лидерских вештина за подстицање активизма и партиципације младих под називом „Млади и активни!”

Радионице су намењене тинејџерима узраста од 13 до 19 година, а биће реализоване у Позоришту „Пан театар“ (Месна заједница „Липов лад“, Булевар краља Александра 298) у периоду од 19. до 23. августа 2019. од 12 до 14 часова.

Водитељ програма је Дражен Зацеро, аутор и реализатор бројних тренинга и радионица у области лидерства као и права деце и младих.

У години када се обележава 30 година од доношења Конвенције Уједињених нација о правима деце, прилика је да и кроз овај програм скренемо пажњу на то да су активизам и партиципација у животу заједнице потреба и право деце и младих.

Циљ програма је да млади добију основне информације о правима која имају и начинима њиховог остваривања и да стекну практичне вештине за уочавање и формулисање проблема у школској и друштвеној средини, као и њиховог решавања кроз спровођење малих акција. У атмосфери међусобног уважавања, вежбаће да буду активни, партиципативни и одговорни грађани, да слободно изражавају и аргументују своје ставове, интересе и идеје, уважавајући ставове и мишљења других.

Један од циљева овог програма је и промовисање и развијање идеје волонтирања међу младима и подстицај да активно учесвују на традиционалном конкурсу за „Нај-волонтерску акцију“ који сваке године расписује Градска општина Звездара.

Зато, ако имаш између 13 и 19 година и желиш да се и твој глас чује, да будеш у току са дешавањима, да се  активираш и учиниш нешто за себе и своје окружење – пријави се за учешће у програму „МЛАДИ И АКТИВНИ“!

Пријаве слати мејлом на адресу: pdzvezdara@gmail.com

Потребно је навести име и презиме учесника, узраст, назив школе коју похађа, име и презиме једног од родитеља и контакт телефон учесника и родитеља.

Број места је ограничен на 20, тако да ће редослед пријављивања бити критеријум за избор учесника. Уколико буде потребно, биће реализован телефонски интервју са кандидатима ради провере мотивације учесника и жељених исхода учења.