Активисткиње Удружења „Звездарски еколошки центар – ЗЕЦ“ учествовале су у снимању екдукативног еко-спота за децу у оквиру пројекта „Музиком за екологију“ 2021, који ће бити искоришћен  као  вид неформалног  образовања са циљем оснаживања наших младих суграђана за иницијативе и активности усмерене на јачање свести о значају заштите животне средине и очувања природне баштине. Пројекат је подржан од Секретаријата за заштиту животне средине.

Кроз занимљиву причу, квалитетну слику и звук овај видео-музички спот  еколошке теме чини лако савладивим најмлађој популацији. Јавности ће бити доступан кроз медије: телевизија, радио, yоutube, друштвене мреже, а Звездарски еколошки центар користиће га и на радионицама са децом и младима.

Применом музике у споту (едукативно – креативни приступ) на тему екологије  и заштите животне средине подиже се еко свест и сензибилишу деца и млади да активно учествују у очувању и заштити животне средине.

У израду спота  укључен је тим врхунских стручњака и волонтера: писци, редитељи, сниматељи, расвета, глумци, статисти….

Локације на којима  је сниман спот су београдске општине Звездара и Вождовац, a  локација снимања на Звездари је Звездарска шума.

„Поносни смо зато што је и ЗЕЦ дао свој допринос у изради овог спота. Предивно искуство, уживале смо у раду и боравку у природи“ – каже Биљана Пантелић, координаторка Удружења, и наставља:

„Наше вишегодишње искуство у раду са децом и младима показало је да коришћење уметности као едукативне методе пружа читав спектар изражајних могућности. Захваљујемо се редитељу, камерману и  глумцу Фуаду Табучићу на стрпљењу и професионалности“.