Поводом дана општине, по четврти пут, награђени су Звездарски ђаци који су били најбољи на републичким такмичењима.Свечаност поводом доделе награда одржана је у Шестој београдској гимназији.

Председник ГО Звездара Милош Игњатовић рекао је да му је јако драго што на Звездари има пуно успешних младих људи и истакао да се нада да ће следеће године тај број бити још већи.

Најбољим Звездарским ђацима награде су уручили председник и заменик председника општине Милош Игњатовић и Виолета Филип, председник Скупштине Александар Ерор, чланови општинског Већа Владан Јеремић, Александар Ђуричић, Милош Стојилковић, Душан Игњатовић, Мирослав Мариновић и Роберт Милићевић. Свечаности уручења присуствовали су и секретар и заменик секретара Скупштине ГО Звездара Славко Бабић и Љиљана Филиповић.

Ученике основних и средњих школа Звездаре који су освојили награде на републичким или међународним такмичењима и њихове наставнике менторе, Општина је новчано наградила: за освојено прво место износом од 13.000 динара, за друго 11.000 динара а за освојено треће место 10.000 динара. Ученици који су освојили награде у категорији екипних такмичења добили су по 5.000 динара. Награђени су и наставници-ментори са 10.000 динара.

Колико су наши млади Звездарци успешни показују и следећи подаци. На појединачним такмичењима укупно је 109 ученика освојило 122 награде, и то: 48 ученика прву награду, 39 другу и 35 трећу награду. На екипним такмичењима награде је освојило  60 ученика а награђене ученике за такмичења припремало је 99 наставника ментора.

Свечаност доделе музички су улепшали ученици Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић“ који су на републичким такмичењима освојили највећи број награда. Чак 42 ученика и 17 наставника ове школе показали су да су најбољи у својој области.