Обележавање 16.октобра, Дана општине Звездара, у петак, 16.10. је почело пријемом делегације СУБНОР-а код Едипа Шерифова, председника ГО Звездара и Душана Игњатовића, председника Скупштине општине Звездара.

Након пријема, гости и домаћини су отишли у парк код Шесте београдске гимназије где су на споменик испред школе свечано положили венце, као и цвеће на спомен плочу у Гимназији и одали почаст ђацима и професорима Гимназије који су дали своје животе у борби за ослобођење Звездаре у Другом светском рату.

У име Градске општине Звездара венац на споменик испред Шесте београдске гимназије су положили председник ГО Звездара Едип Шерифов, Душан Игњатовић, председник Скупштине ГО Звездара и др Славољуб Николић, заменик председника Скупштине ГО Звездара. Порад њих, венце на споменик положили су и представници Шесте београдске гимназије, представници удружења бораца ослободилачких ратова и др.

Едип Шерифов је овом приликом рекао да је важно да младе генерације знају шта се десило пре нешто више од 70 година, јер је антифашизам баштина и Београда и Звездаре и Србије. То је светла страна наше историје са безброј примера херојства, жртвовања, мучеништва. У Другом светском рату страдало је 1 700 000 Југословена и то не смемо да заборавимо. У Шестој београдској гимназији овај догађај треба да подсети младе генерације какву су жртву поднеле претходне генерације да бисмо данас живели у слободном свету. Звездара данас учи младе да треба да буду солидарни и осећајни, да треба да поштују људска права. Подсећањем на старо време, у комбинацији са новим временом, можемо да направимо још бољу општину.

Јордан Филиповић, председник Борачке организације општине Звездара је рекао да се данас навршава 71 година од ослобођења Звездаре у Другом светском рату и да су поруке њихове борачке организације усмерене ка младима да треба сачувати тековине Народноослободилачког рата и свих ратова који су се водили за ослобођење Србије и њено очување.

Емилија Марковић, педагог Шесте београдске гимназије, је рекла да је ово веома важан дан за Гимназију, јер се данас одаје почаст ученицима који су дали животе у Ослободилачком рату. Ових ученика се у школи сећају сваког дана и они су њен важан део.

На манифестацији Дан општине Звездара у суботу, 17. октобра 2015.

Од 12,00 – Спортски центар „Олимп-Звездара“, Вјекослава Ковача 11
Спортске манифестације
12,00 – 13,00 – Ревијална одбојкашка утакмица познатих личности (у сали)
13,00 – 16,00 – Спортско-хуманитарни пројекат „Тројка из блока“ у сарадњи са Спортским савезом Звездара , СЦ „Олимп-Звездара“ и организацијом „Срби за Србе“ (на отвореним теренима, у случају кише – у сали)