Градска општина Звездара, СЦ „Олимп-Звездара“ и Удружење грађана ,,Млади за Србију 2016“ организовали су данас 03.03.2017. конференцију за новинаре на којој су најавили манифестацију „Инклузија задовољства“, која ће бити одржана на теренима СЦ „Олимп-Звездара“ у суботу, 04.03.2017. од 12 до 19 часова.

На конференцији су говорили:Милош Игњатовић, председник ГО Звездара,Славиша Дамјановић, директор СЦ „Олимп“ Ивана Гајић из Удружења „Млади за Србију 2016“Мирослав Мариновић, члан Већа ГО Звездараа присуствовали су Лазо Шеган и Бранислав Пауновић, чланови Већа и Јелена Папић, шефица Кабинета председника Општине

Манифестацију органузују УГ ,,Млади за Србију 2016“, у сарадњи са Градом Београдом, Градском општином Звездара, СЦ ,,Олимп-Звездара“ и друштвено одговорним субјектима. Ученици основних школа и предшколци, деца и млади са инвалидитетом, из хранитељских породица… имаће прилику да учестују у спортским такмичарским дисциплинама по избору.

После времена предвиђеног за пријављивање такмичара, припрему и отварање манифестације, 04.03.17. у 13 часова на СЦ “Олимп“ почеће игре и такмичење у дисциплинама: лоптица скочица (игра са лоптицама), боцкалица (игра са балонима), кенгур игра (џакови), мајнкрафт цигла, игра витамин Ц (игра са мандаринама), кош за још (убацивање у кош), гол или аут (шутирање на гол), пљас за кас (тркање са јајетом), скок за шок (шут преко мреже).

У културно уметничком делу програма посетиоце ће забављати Вокално инструментална група младих са аутизмом „Небоград“, Дечја рок група „Мастербластер“ мажореткиње, а биће изведени и плес задовољства и ватромет.

По завршеном такмичењу уследиће проглашење победника и додела захвалница донаторима, спонзорима и пријатељима манифестације.

Награде за победнике у свим дисциплинама двомесечне бесплатне школе које су припремиле спортске школе и састоје се у двомесечним бесплатним школама: пливања, кошарке, атлетике, рукомета, одбојке, клизања, кик-бокса, таи чија, тениса, језика и мјузикла, школица спорта „Олимп”, школа Програм за особе са инвалидитетом „Олимп”, као и зимски и летњи камп на „Олимпу”. Биће и награда изненађења..

Током Манифестације помагаће волонтери из Средње бродарске школе, а надзор и бригу о безбедности водиће лиценцирани тренери.

Сва деца, основци и прешколци, која желе да учествују могу да се пријаве:

– у својој школи или вртићу,

– путем СМС поруке на број телефона 060 0745 544,

– на мејл адресу: mladizasrbiju2016@gmail.com, или

– на СЦ „Олимп“ пре почетка манифестације од 12 – 13 часова.

Пријава треба да садржи име и презиме, школу и разред.

Очекује се да ће на манифестацији учествовати око 700 такмичара: из 50 школа и индивидуалној организацији родитеља. Циљне групе: предшколци, основци, деца са инвалидитетом, деца са посебним потребама, деца из хранитељдких породица…

Разлог настанка манифестације је несметана инклузија деце без родитељског старања, деце са инвалидитетом и деце са посебним потребама у друштво. Кроз игру и здрав такмичарски дух, кроз жељу за учествовањем у конкуренцији својих вршњака градимо крилатицу,,ВАЖНО ЈЕ УЧЕСТВОВАТИ“, важно је дружити се без компјутера, телевизије, међувршњачког насиља.