На програму 13. Дечјег позоришног фестивала „Позориште Звездариште” који се под слоганом „Звездариште над целим Београдом”, одржава од 21. до 27.11. у уторак, 22. новембра, у Установи културе „Вук Стефановић Караџић” биле су три замимљиве представе, а у оквиру пратећег програма је одржана радионица „О позоришту истока”.

Најмлађи посетиоци су прво могли да погледају представу ”Wake up! Twistland!” у извођењу позоришта „Ниненду” из Шангаја (Кина), а након ње представу „Јури Мури у Африци плеше” коју су извели глумци Плесног театра из Љубљане (Словенија).

У поподневном делу програма посетиоци „Звездаришта” могу да виде представу „Џонатанов лет” Дечјег казалишта „Бранка Михаљевића” из Осјека.

Представе које су јуче и данас одигране у такмичарском делу програма Фестивала привукле су пажњу посетилаца, али и чланова Стручног жирија (Милан Нешковић, редитељ, Јелена Палигорић, драматург и Ваја Дујовић, глумица) и чланова Дечјег жирија, јер конкуришу за награде Фестивала.

Као и сваке године, „Звездариште” има и занимљив пратећи програм који се реализује у сарадњи са Удружењем за развој позоришта за децу и младе АСИТЕЖ Србије.у оквиру кога је данас реализована бесплатна радионица за младе уметнике „О позоришту истока“ (Кина, Јапан, Бали, Јава). Водитељке радионице биле су: Теа Пухарић, Нина Вурдеља и Ана Поповић.

Улазнице су и ове године бесплатне, Звездариште је овог новембра над целим Београдом, и зато: поведите дете у позориште!