Заменик председника ГО Звездара Виолета Филип, са члановима Већа ГО Звездара Робертом Милићевићем и Душаном Игњатовићем и Љиљаном Филиповић, замеником секретара Скупштине Градске општине Звездара, је 9. маја 2019, поводом Дана победе над фашизмом, положила венац на споменик ученицима палим у НОБ-у у парку код Шесте београдске гимназије.

Окупљеним грађанима и ученицима Шесте београдске гимназије Виолета Филип је рекла да се данас на овом месту обележава Дан победе над фашизмом у Другом светском рату и да одајемо пошту ђацима Шесте београдске гимназије који су настрадали у Другом светском рату, као и свим жртвама које су дале животе у борби против фашизма. Подсетила је да је наша дужност да се са захвалношћу сећамо свих оних који су животе дали за слободу коју данас уживамо и да је наша обавеза да младе нараштаје научимо да негују културу сећања и традицију антифашизма. Честитала је присутнима Дан победе са надом да ће и наредних година овај значајан датум бити обележаван на начин који указује почаст свима онима који су своје животе положили како би нове генерације живеле у слободи.

Присутнима су се обратили и Драган Угарчина, члан ОО СУБНОР-а Звездара и Васа Глигоровић председник Удружења потомака  Звездаре од 1912. до 1920 године, а Дара Трифовић је прочитала песму.

Венце и цвеће на споменик су положили и представници СУБНОР-а,,Удружења потомака Звездаре од 1912. до 1920. године, као и представници Социјалистичке партије Србије и Социјалистичке омладине са Звездара и Шесте београдске гимназије.

Након тога, директор Шесте београдске гимназије Раде Зејак је са присутнима у Гимназији положио цвеће на спомен плочу ученицима који су погинули у току Другог светског рата.