Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом Градске општине Звездара је обележила Међународни дан људских права, 10. децембар, подршком Удружењу студената са хендикепом у организовању завршне трибине пројекта „Вршњачко менторство као подршка младима са хендикепом у инклузивном друштву – Нова генерација“.

Овај пројекат се организује другу годину за редом, а подржан је од стране Министарства омладине и спорта. Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом Градске општине Звездара је и прошле године подржала пројекат кроз учешће на завршној трибини и помоћи у промовисању циљева и значаја укључивања младих са хендикепом у све аспекте друштва.

На трибини, која је делом организована у онлајн формату, Јелена Вулић, представница Канцеларије, је поздравила учеснике и поручила да је у претходном периоду међусобна сарадња двеју организација била кључна у превазилажењу неких од изазова које је ова година ставила пред наше кориснике и да је посвећеност Општине Звездара у промовисању права особа са инвалидитетом, али и људских права уопште, једна од њених главних вредности.

ГО Звездара и Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом ће наставити са даљим радом у циљу промовисања права особа са инвалидитетом и, колико год је то могуће, њиховог оптималног учешћа у свим сегментима друштва.

Део трибине одржан је у просторијама МЗ „Булбудер“, у складу са свим препорученим епидемиолошким мерама у циљу спречавање заразе вирусом ковид19.