Предраг Веиновић, заменик председника Градске општине Звездара је у понедељак, 4. јула, поводом обележавања Дана борца, испред спомен плоче борцима из Великог Мокрог Луга који су погинули у току НОР-а, улица Николе Груловића 14, поздравио присутне у име ГО Звездара и рекао да се не сме заборавити жртва људи који су положили своје животе бранећи слободу.

Он је замолио присутне омладинце да негују сећање на овај рат у коме су страдали и многи људи са Звездаре и да и за 10 и 20 година обележе овај дан на истом месту сећањем на погиниле.

Венце су на спомен плочу положили Роберт Милићевић, члан Већа ГО Звездара и Срђан Танасковић, в.д.директора ЈП „Пословни простор Звездара”, као и представници СУБНОР-а.

Поводом обележавања Дана борца венци су положени на још две локације на Звездари:

-У 11 сати венци су положени на спомен плочу Радована Бате Ћосића која се налази у улици Мајке Кујунџић 23. У име Општине Звездара, присутним грађанима се обратио члан Већа ГО Звездара Роберт Милићевић, који је са Бранком Поповићем, извршним директором СЦ „Олимп-Звездара” и Срђаном Танасковићем положио венац у име Општине. Венац су положили и представницаи СУБНОР-а.

-У 12 сати венац је положен и у дворишту Вртића „Дечији луг” у Малом Мокром Лугу, улица Павла Васића 2а. Грађанима се у име ГО Звездара обратио Душан Игњатовић, члан Већа ГО Звездара који је и положио венац на спомен плочу, а догађају су присуствовали Роберт Милићевић, Срђан Танасковић и Бранко Поповић.

Обележавање Дана борца на Звездари реализовано је у сарадњи Градске општине Звездара и СУБНОР-а.