Поводом обележавања Дана устанка народа Србије у Другом светском рату на Звездари су у четвртак, 7.7. одржана два догађаја:

Милош Игњатовић, председник ГО Звездара и Предраг Веиновић, заменик председника ГО Звездара су, са члановима Већа ГО Звездара Робертом Милићевићем и Душаном Игњатовићем и сарадницима, у Општини примили делегацију СУБНОР-а коју су чинили: Јордан Филиповић, председник СУБНОРА Звездара, Бора Ерцеговац, председник ГО СУБНОР-а Београда, Весна Бојић Ровчанин, секретар ГО СУБНОР-а Београда, Крсто Панић, председник Комисије за традицију СУБНОР-а, Гојко Вукшић, члан Скупштине СУБНОР-а Звездара, Илија Васић и Живорад Мићић, учесници НОР-а, Јордан Андрејевић, пуковник у пензији и Даница Јоцић.
 
 

Милош Игњатовић, председник ГО Звездара и Предраг Веиновић, заменик председника ГО Звездара су поздравили делегацију СУБНОР-а и истакли значај догађаја, чија се 75-годишњица данас обележева, за ослобађање Србије, Београда и Звездаре од фашизма.

Представници СУБНОР-а су захвалили на пријему и рекли да је Звездара данас једна од ретких општина на којој се овај датум обележава и истакли добру сарадњу са Општином.

Председник ГО Звездара је рекао да је сарадња Општине Звездара и општинске организације СУБНОР-а јако добра и да ће Општина, у складу са својим могућностима, подржавати и помагати активности СУБНОР-а Звездаре.

Након овога, обележавање Дана устанка у Србији је настављено у парку код VI београдске гимназије , улица Милана Ракића 33, где су на споменик ученицима ове гимназије погинулим у НОБ-у положени венци.
 

Венце су положили представници СУБНОР-а, Градске општине Звездара, Социјалистичке партије Србије, Социјалистичке омладине Звездаре и грађани Звездаре.

Окупљеним грађанима се у име ГО Звездара обратио Предраг Веиновић, заменик председника ГО Звездара и Бора Ерцеговац, председник ГО СУБНОР-а Београда. Предраг Веиновић је, између осталог, овом приликом подсетио присутне на слободарски дух који влада на Звездари и због кога више улица и основних школа на општини носе називе по народним херојима који су дали животе у НОР-у (Вељко Дугошевић, Јелена Ћетковић, Марија Бурсаћ итд.).

Након овога, цвеће је положено и на спомен плочу ђацима VI београдске гимназије који су погинули у НОР-у, а која се налази у Школи. Томислав Ђокић, заменик директора VI београдске гимназије је после полагања цвећа примити представнике СУБНОР-а и Општине.