Више стотина суграђана посетило је СЦ „Олимп“ данас, 02.10.16.од 9 до 13 сати, где је традиционално, једанаести пут, Градска општина Звездара окупила здравствене раднике из Дома здравља „Звездара“, Клиничко-болничког центра Звездара, Градског звода за болести плућа, ДЗ „Медигруп“, али и ученике и наставнике звездарских стручних средњих школа: Медицинске, Зуботехничке и Фармацеутско физиотерапеутске који су пружали бесплатне здравствене прегледе и савете.

Највеће интересовање било је за ЕКГ и савет интернисте, а осим мерења висине, тежине, холестерола и шећера у крви, савета нутриционисте, савета о здрављу зуба, посетиоци су имали прилику да са лекарима попричају о свом здравственом стању и чују њихове предлоге и савете о превенцији и најчешћим ризима за здравље и болести срца.
 

Најчешћи ризици су: пушење, неправилна исхрана и недовољно кретање. А младе даме имале су прилику да добију маникир, козметички савет и стручну помоћ ученичких компанија које су младима представиле свој рад.

Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ традиционално се укључио саветима о здравој исхрани и превенцији болести срца и крвних судова које су давали стручњаци, а сви посетиоци добили су брошуре о правилној исхрани и превенцији болести срца и крвних судова у издању овог института.

Сви учесници данашње манифестације из набројаних здравствених институција, ГО Звездара и СЦ „Олимп“ радили су као волонтери, а преко градске Канцеларије за младе ангажована је и група волонтера која је помагала пре, током и после одржане манифестације да се све врати у првобитно стање, како би се СЦ „Олимп“ вратио својим редовним активностима.

Лазо Шеган, члан Већа ГО Звездара и др Зоран Младеновић, интерниста ДЗ „Звездара“ послали су поруку о важности ове манифестације и редовне контроле здравља и путем ТВ Студио Б, који је пратио догађај, а емитоваће прилог у вестима у 19 и 22 сата, као и у јутарњем програму у понедељак 03. октобра.

Поруком “Волите своје срце – Упознајте се са својим ризиком“ ГО Звездара придружила се обележавању Светског дана срца, који апелује на људе да се упознају са својим ризиком за настанак болести срца и крвних судова.

Следећа здравствена акција на Звездари „Дан здравља“ одржаће се наредног априла.