Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић свечано је синоћ у препуној великој сали Месне заједнице „Липов лад” отворио манифестацију „Летњи позоришни дани на Олимпу”.

 

Владан Јеремић је рекао да му је драго што и ове године за манифестацију „Летњи позоришни дани на Олимпу”, коју Општина Звездара организује четрнаесту годину заредом, влада велико интересовање и поред лоших временских услова.

„Ову манифестацију Општина Звездара традиционално организује последње недење августа, пре почетка нове школске године, са жељом да мали Звездарци у најранијем узрасту схвате значај позоришта и тако код њих пробудимо љубав према позоришту и култури. Велики број програма које Општина реализује намењен је најмлађима, али је ова манифестација, поред „Позоишта Звездаришта”, место на коме има највише дечјих осмеха и радости, а то потврђује да радимо добро”-рекао је Владан Јеремић и изразио наду да ће наредних дана временски услови бити бољи и да ће представе моћи да се играју у амфитеатру СЦ „Олимп” у присуству већег броја најмлађих Звездараца.

 

Прва представа која је изведена на манифестацији „Летњи позоришни дани на Олимпу”, била је интерактивна представа „Пеђолино, Цеца и деца”, у извођењу „Пеђолино Eco kids”, која је привукла велику пажњу најмлађих који су имали жељу да се на сцени придруже глумцима.

 

Представа, у којој играју Предраг Вуковић Пеђолино, Светлана Сретеновић и у којој гостује Ратко Краљевић, носи јасну поруку да деца, иако им се свакодневно нуди садржај за одрасле који их наводи да хрле да сто пре уђу у свет одраслих, треба што дуже да уживају у детињству и буду најбољи управо у томе – да буду деца.

 

На манифестацији данас ће „Испад – центар за интерактивну уметност“ извести представу „Послала ме мама”.

 

Све представе почињу у 18.30 сати, а улаз је бесплатан.