Још једна хуманитарна изложба најбољег светског акварелисте Сергеја Алдушкина свечано је отворена у уторак 24. маја 2016. у 19 часова у Библиотеци „Бранко Миљковић”, Булевар краља Александра 298, а одржана је и промоција његове монографије.

Посебан догађај – перформанс „Акварел уживо“ биће одржан сутра, 26. маја у 18 сати у истом простору, када ће уметник пред публиком урадити слику, а средства од продаје те слике биће поклон Општини Звездара у хуманитарне сврхе.

Ово је четврта хуманитарна изложба Сергеја Алдушкина на Звездари, у предивном простору Библиотеке галерије „Бранко Миљковић“.

Прве ауторске изложбе које су одржане 2009. и 2010. године изазвале су велику пажњу јавности, па је изложба овог врсног светски признатог уметника могла 2010. да се види и током манифестације „Ноћ музеја”, а средства од продате слике настале уживо током изложбе уручена су као помо’ уметника Специјалној школи „Бошко Буха“ за опремање сензорне собе за децу са сметњама у развоју.

Трећа изложба познатог аутора одржана је 2013. одине, када је, такође уживо, настала слика, од које су средства уручена Волонтерском сервису Звездаре.

Слика која ће настати на сутрашњем перформансу „Акварел уживо“ намењена су ГО Звездара.

Изложба ће бити отворена до 12. јуна 2016. Године.