Поводом прославе Светог Саве у основним и средњим школама на територији општине Звездара организоване су и одржане славске прославе са пригодним пратећим програмима у којима су учествовали ученици и њихови професори. Милош Игњатовић, председник општине Звездара обишао је Фармацеутско-физиoтерапеутску школу и присуствовао прослави.

Заменик председника општине Предраг Веиновић, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор и члан општинског Већа Душан Игњатовић посетили су VI београдску гимназију и присуствовали прослави школске славе Светог Саве на којој је био и Никола Никодијевић, председник Скупштине Београда, а чији је домаћин био в.д. секретара за енергетику Марко Стојановић.

Све остале основне и средње школе на теритоји општине су обишли општински званичници и присуствовали пригодним програмима.

Церемонији резања славског колача у свим школама присуствовао је велики број гостију, ученика и њихових родитеља, а школски хорови и ученици су извели пригодне програме. У више школа ученици су овом приликом добили признања за постигнуте резултате..

Посета школама поводом традиционалне прославе Светог Саве није била само протоколарног карактера, па су се представници Општине Звездара подробније упознали са потребама звездарских школа у циљу интензивирања сарадње између школа и Општине.