ас о значају здраве исхране одржаће се у 12 основних школа на општини Звездара, које од новембра учествују у програму „Школско млеко“. Централна манифестација је одржана у среду 31.03.2010. у ОШ „Јелена Ћетковић” коју је, на радост најмлађих, посетила Нађа Хигл.

Промотерке програма, успешне спортискиње, Нађа Хигл и Ивана Шпановић са ученицима звездарских школа разговарају о здравој исхрани, млеку, али и о спорту, тренинзима и заштити животне средине.

Поводом ове акције, Нађа Хигл је данас рекла да јој је драго што је део пројекта чији је циљ неговање здравог начина живота код најмлађих и да ће се у овакве акције укључити и други спортисти. Присутни ученици су искористили ову прилику да од Нађе нешто сазнају у вези са пливањем, да се распитају да ли и она пије млеко и, наравно, да се са њом фотографишу и да добију аутограм.

Пројекат „Школско млеко“ иницирала је компанија „Tetra Pak Production“, са циљем промовисања значаја млека и млечних производа у исхрани деце, а акцију су подржали Министарство здравља, Министарство пољопривреде и Секретаријат за образовање града Београда и Градска општина Звездара.

Зоран Вулетић, заменик председника Општине Звездара је изразио захвалност компанији „Tetra Pak Production“ због ове акције, као и Нађи Хигл и Ивани Шпановић које учествују у њеној промоцији и рекао да је Општина Звездара укључила преко 5000 ученика нижих разреда основних школа у овај програм у коме три пута недељно добијају бесплатно млеко у школи.