На платоу испред Градске општине Звездара у суботу, 1. јула је организована додела награда ђацима генерације школске 2016/17 године. За своје најуспешније ученике Општина је припремила изненађења не само у виду вредних награда и поклона, већ и кроз богат музички и културни програм.

 Шармантни водитељ Бојан Ивковић, познатији као Боки Лагалица, потрудио се да подигне атмосферу, што му и није било тако тешко с обзиром на добро расположење окупљених који су имали много разлога за славље. Програм је отворила музичка радионица Мари Мари, а потом је уследио део представе „Зграда”, коју су припремили полазници студија културе говора и глуме Дечјег културног центра под вођством глумице Миње Филиповић. Након свечаног уручења награда најбољим ђацима Звездаре, као шлаг на торту дошао је мини концерт поп звезде Невене Божовић, миљенице млађе публике.

 

Ђацима генерације су награде уручили члан Већа Града Београда Драгомир Петронијевић, помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање Министарства просвете Републике Србије Весна Недељковић, као и председник ГО Звездара Милош Игњатовић.

„Град Београд континуирано ради на подршци и помоћи најбољим ђацима, не само кроз обезбеђивање награда и неповратних средстава, већ и кроз подстицање младих да се усавршавају, едукују, развију своје идеје у дело, запосле се и осамостале”, рекао је Драгомир Петронијевић, члан Већа Града Београда. „Ова додела награда само је подстрек овим сјајним младим људима да наставе да се труде и раде на себи.”

Поклон Градске општине Звездара обухвата новчану награду у износу од 20.000 динара,  сезонску пропусницу за базене СЦ „Олимп“ и годишњу чланску карту Библиотеке „Вук Караџић“ .

 

„Сада када почиње летњи распуст, ГО Звездара се потрудила да настави са реализацијом активности за младе”, рекао је председник ГО Звездара Милош Игњатовић. „У току лета очекују их биоскопи и театар на отвореном, спортске активности у оквиру СЦ „Олимп”, као и многи други садржаји који ће им испунити лето.”

ГО Звездара ће ускоро упознати своје становнике са пројектом “Лето на Звездари” и свим планираним летњим активностима.

Списак ђака генерације