У уторак, 21. фебруара, у малој сали ГО Звездара, је одржан састанак поводом организовања активности у оквиру Фестивала културе младих Звездаријада.

Састанку су присуствовали представници ученичких парламената средњих школа, наставници координтаори, представници ГО Звездара и организација којима су поверене реализације активности, Продуцентске куће „Хипнополис“ и удружења „Вибе 44“20“. Договарана је реализација активности у оквиру 4 области Звездаријаде: Дигитално и Ликовно стваралаштво, Музика и Јавни говор.

Младе очекује низ занимљивих дешавања током марта. Активности почињу 27. и 28. фебруара, од 14 часова, у свечаној сали Шесте београдске гимназије. Средњошколци који желе да учествују на такмичењу Први глас Звездаре, имаће прилику да са Душаном Дудом Безухом, познатим музичарем, изаберу песму која одговара њиховим гласовним могућностима. Генерална проба и избор такмичара за финални наступ биће обављени 10. марта, а такмичење ће бити 17. марта.

О савременом филму, 9. марта од 14 сати у великој сали ГО Звездара, млади ће учити од Стевана Филиповића, режисера култних филмова „Шишање“ и „Поред мене”, као и са продуцентом истих филмова Браниславом Јевићем, власником „Хипнолоис“ д.о.о. а на радионицама 15. и 16. марта, у Фармацеутско физиотерапеутској школи, практично ће стицати знања израде аудиовизуелних садржаја.

Уметничке активности ће бити започете четворосатним радионицама илустрације текстова насталих у оквиру књижевног стваралаштва, 6. и 10. марта у Геодетско техничкој школи и Медицинској школи, а наставиће се ликовним радионицама на којима ће полазници бити упознати са сликарском техником уље на платну. Радионице ће се одржавати сваког уторка и четвртка, од 18 до 20 часова, у периоду од 7. до 28. марта, у МЗ „Булбулдер“, Димитрија Туцовића 83.

Израда уметничких сатова биће организована у Грађевинској школи, 6. марта, и Седмој београдској гимназији, 10. марта, у преподневним часовима. Радионице ликовног стваралаштва води Тијана Станић, примењена уметница.

Јавни говор ће бити реализован у модернизованој варијанти. Млади ће се на четворосатним радионицама писања филозофског есеја 3. марта, у Шестој београдској гимназији, учити представљању идеја, а затим ће на вештинама презентације и јавног наступа, средином марта, уобличавати поруку коју ће послати на такмичење које ће бити организовано почетком априла. Сликом и речју дочараће своје виђење различитих појава у области екологије, културе и образовања. Радионице ће водити Андреј Ђукић, студент филозофије, и Тијана Станић.

Градска општина Звездара, са дубоким поштовањем, захваљује наставницима координаторима активности у оквиру Звездаријаде, наставницима-менторима ученика у припремању за наступе и директорима школа на разумевању потреба младих у области културе и доприносу у реализацији активности.