У организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, на свечаности у Старом двору проглашени су најбољи спортисти са инвалидитетом Београда за 2017. Годину.

Уз присуство низа угледних спортиста и спортских радника, представника бројних клубова, организација особа са инвалидитетом и спортских удружења, Скупштине града и других институција, истакнути су значајни резултати које припадника ове популације остварују на спортском плану,и који су из године у годину све запаженији праћени у исто време и масовнијим укључивањем суграђана у ову сферу живота као и опредељење заједнице да стално ради на побољшању услова за рад и положаја у друштву.

Овом приликом проглашени су и најбољи спортисти, спортски колективи и тренери за ову годину и док је епитет најбољег клуба понео Атлетски клуб „Погледи“ за најбоље спортисте су проглашени Данијела Јовановић која је својим резултатима у бициклизму додала и успехе у теквондоу, дој је међу спортистима најбољи Жељко Димитријевић који је звању Олимпијског победника додао и титулу Светскок првака у бацању чуња – иначе, њих двоје су били најбољи спортисти нашег града и за претхпдну годину.

Уручена су признања и колективима и појединцима који су посебно допринели развоју спорта и унапређивању положаја особа са инвалидитетом, а међу добитницима су поред осталих Секретаријат за социјалну заштити и Секретаријат за спорт и омладину Скупштине Града, Канцеларија УНИЦЕФ за Србију, као и специјалне школе – за оштећене слухом „Стефан Дечански“ и оштећене видом „Вељко Рамадановић“, установе које ове године иначе обележавају 120 и 100 година рада.