Поводом Дана општине Звездара у четвртак, 15. октобра 2015. представници Градске општине Звездара су у Установи културе „Вук Стефановић Караџић“, на сцени „Култ“, Булевар краља Александра 77а, свечано доделити новчане награде ученицима основних и средњих школа који су освојили прву, другу и/или трећу награду на републичким и међународним такмичењима која се налазе у Календару такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја и њиховим наставницима-менторима у школској 2014/2015. години.
 
 
 
 

Поздрављајући присутне ученике, њихове наставнике и родитеље председник ГО Звездара Едип Шерифов је рекао да увек постоји трема када се обраћамо некоме ко је добар као награђени ученици, јер је тешко бити добар у свом разреду, у школи, а посебно на овако великим такмичењима. Он је рекао да Градска општина Звездара пуно пажње придаје образовању, па се зато ове године први пут награђују и ученици који су освајали награде на важним такмичењима и њихови наставници. Ово је само један начин да их Општина подржи у њиховом даљем школовању. Општина Звездара је ове године из општинског буџета издвојила 5.000.000,00 динара за разне награде за ученике. Едип Шерифов је рекао и да се нада да ће Општина следеће године из буџета моћи да издвоји још већа средства, јер на тај начин „Општина са њима креира још боље услове за генерације младих које долазе после њих”.

Након овога, присутни су могли да виде које основне и средње школе и који ученици и наставници добијају награде, да би се после тога приступило додели награда у којој су учествовали председник и заменик председника ГО Звездара, председник и заменик предсеника Скупштине ГО Звездара, сви чланови Већа и други општински функционери.
 
 
 
 

Ученици који су се такмичили у појединачној конкуренцији награђени су новчаном наградом, и то:

-за освојено прво место 15.000,00 динара,
-за освојено друго место 12.000,00 динара и
-за освојено треће место 9.000,00 динара.
Ученици који су освојили прву, другу и/или трећу награду на републичком или међународном такмичењу која се налазе у Календару такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у категорији екипних такмичења, и/ или награду за главну или епизодну улогу у оквиру драмског стваралаштва, награђени су новчаном наградом у вредности од 3.000,00 динара.
 
 
 

Наставници-ментори ученика који су освојили прву, другу и/или трећу награду на републичком или међународном такмичењу биће награђени новчаном наградом, у нето вредности од 10.000,00 динара, за допринос унапређењу образовно васпитном раду у звездарским школама и стварању подстицајних услова за развој деце и младих. Наставницима се додељује јединствена новчана награда, без обзира на број ученика којима су били ментори.

Укупно је додељено 129 награда ученицима, од тога 70 појединачних и 59 групних, и 56 награда просветним радницима.

Градска општина Звездара већ је наградила ученике гренерације основних и средњих школа најновијим моделом таблета „Тесла“, годишњом чланском картом Библиотеке града Београда и сезонском пропусницама за базене Спортског центара „Олимп-Звездара“ и таблетом Tesla L7 QUAD који је добило 223 ученика који су на завршном испиту имала 24,25 поена и више.
 
 
 

У току обележавања Дана општине Звездара у четвртак, 15.10.2015. су у Општини Звездара, Булевар краља Александра 77, свечано уручене јубиларне награде запосленима у Општини за 10, 20 и 30 година рада. Укупно је 26 запослених добило јубиларне награде.

Запослене, како оне који су добили награде, тако и њихове колеге које су догађају присуствовали, поздравио је Едип Шерифов, председник ГО Звездара који им је захвалио на труду и залагању и рекао да је захваљујући њима Градска општина Звездара једна од најбољих у граду и да се нада да ће тако бити и даље.

На програму манифестације поводом Дана општине Звездара:

Петак, 16. октобар

9,00 – Кабинет председника Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77
Пријем делегације СУБНОР-а код председника општине и председника Скупштине општине Звездара
10,00 – Парк код Шесте београдске гимназије, Милана Ракића 33
Полагање венаца на споменик испред Шесте београдске гимназије
Полагање цвећа на спомен плочу у згради Шесте београдске гимназије