Након шест недеља завршена је радионица уметничког кројења и шивења, организована по први пут у сарадњи Волонтерског сервиса Звездара и Удружења „Две моје златне руке“.

Од краја јуна када је радионица шивења почела па до сада, било је шест сусрета на којима су присутни учили технике шивења, коришћења шиваће машине, цртања шнитова и кројење. Полазнице су шиле заштитне маске, несесере, плажне торбе и многе друге ствари. Стара гардероба се рециклирала, попут џинса од ког су настали јединствени комади тексас сукњи, летњих торби и несесера за козметику а од рестлова су се правили јастучићи за шпенадле и игле.

Све полазнивце су имале прилику да се опробају за шиваћом машином и направе почетне кораке у том креативном свету шивења и стварања јединствених комада гардеробе.  На последњем часу, одржаном у уторак, 28.7.2020. волонтерке Гоца и Антонина и Драгица из Удружења „Две моје златне руке“ показале су присутнима како да по шниту искроје и сашију хаљину, тунику и ташну. Полазнице радионице Јелена, Симона и Ивона обрадоване су новим стварима као поклоном за предано учење током ових месец дана дружења.

Радионице су биле прилика да сви заинтересовани обрадују себе или неку драгу особу кад науче вештине како да понове своју гардеробу, уникатним везом да понове стару тексас јакну, разним апликацијама које саме направе да освеже мајицу или кошуљу.